Het Belang van Limburg

“Competitie nabootsen op training”

-

Inlineskat­er en langebaans­chaatser

29 jaar

1m79

70 kg

Hartslag in rust: 44 Palmares: zilveren medaille Olympische Winterspel­en, medailles op EK en WK schaatsen, 12 gouden medailles op WK skeeleren

Zal de afgelastin­g van het skeelersei­zoen een invloed hebben op jouw schaatspre­staties komende winter?

“Ik zal mijn best doen om ervoor te zorgen dat ik die afgelastin­g niet ga merken. Ik probeer tijdens mijn skeelertra­iningen geregeld om competitie na te bootsen. Of ik doe mee aan Zwift-wedstrijde­n op de fiets. Onlangs was ik tiende in een wedstrijd met 800 deelnemers. Dat was best pittig. Het had nog beter kunnen zijn als ik wist hoe ik moest sprinten.”

Voor welke huishoudel­ijke klus mogen ze jou ook in coronatijd­en niet lastigvall­en?

“Ik was niet graag af. Als ik moet kiezen tussen afwassen en afdrogen, droog ik altijd af. We hebben wel een afwasmachi­ne, maar de goede pannen en potten wassen we apart af. En met we bedoel ik mijn vriendin.”

De container van de Container Cup stond dit keer opgesteld op het festivalte­rrein van Werchter. Ben je er vaste klant?

“Ik woon hier vlakbij en tijdens mijn trainingen passeer ik geregeld langs de wei, maar ik ben nog nooit op het festival geweest. De timing is slecht, het valt altijd in volle voorbereid­ing op het WK skeeleren. Maar als ze er ooit in slagen om Kanye West nog eens naar hier te halen, dan zal ik er zeker bij zijn.”

 ?? FOTO RR ?? Bart Swings.
FOTO RR Bart Swings.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium