Het Belang van Limburg

“Elke dag gepoetst om iets te doen”

-

Wielrenste­r bij Boels-Dolmans

30 jaar

1m76

66 kg

Hartslag in rust: 45 Palmares: bronzen medaille op de piste in Rio, wereld- en Europees kampioene op de piste, meervoudig Belgisch kampioene op de weg

Welke gekke dingen heb je moeten bezorgen toen je tijdens de lockdown vrijwillig­ster was als fietskoeri­er?

“Sommige mensen hebben dingen besteld om mij eens van dichtbij te kunnen zien. En dan bestelden ze de zotste producten. Een pot verf met verfkwaste­n, bijvoorbee­ld. Meestal ging het gelukkig enkel om groeten en fruit: tomaten, bloemkool, witloof... De laatste bestelling, die helemaal onder in mijn rugzak zat, kwam daar wel geplet uit. Maar ik heb ervan genoten, ik kwam enkel gelukkige mensen tegen en anders reed ik toch maar doelloos rond.”

Is jouw huis dankzij de lockdown

properder dan ooit?

“Het zal wel zijn. Die eerste week werd ik gek. Ik heb toen elke dag gepoetst om toch maar iets te doen. Maar je kan moeilijk blijven stofzuigen. Toen binnen alles proper was, heb ik mijn auto gepoetst en ben ik in de tuin gaan werken.”

Samen met zijn tweetjes in quarantain­e, dat is een betere relatietes­t dan ‘Temptation Island’.

“Normaal gezien zit ik in het voorjaar en de zomer op hotel voor de koers op de weg en in de winter voor de wedstrijde­n op de piste. Pieter en ik zijn nog nooit zo veel samen geweest als nu. En het is gelukkig goed meegevalle­n. We hebben er echt van genoten.”

 ?? FOTO RR ?? Jolien D’Hoore.
FOTO RR Jolien D’Hoore.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium