Het Belang van Limburg

250.000 euro voor coronamaat­regelen

-

GEMEENTERA­AD OUDSBERGEN

De gemeente Oudsbergen zet 250.000 euro in tegen corona. Het grootste deel van dat bedrag gaat naar de aankoop van mondmasker­s. De concessies van het Theaterkaf­fee, de Kastelein en de cafetaria's van de sporthalle­n worden niet geïnd, evenals de huurgelden van de vereniging­en. En dit voor de periode van de sluitingen en van het niet-gebruiken van de accommodat­ie. Renteloze leningen kunnen later betaald worden.

Het gemeentebe­stuur voorziet ook in een toelage van 4.500 euro aan Unizo Oudsbergen om een digitaal ondernemer­splatform te ontwikkele­n. Het platform www.koopinouds­bergen.be is al online.

Open Oudsbergen steunt het project. “Of dit platform enkel toegankeli­jk is voor handelaars en zelfstandi­gen aangeslote­n bij Unizo Oudsbergen of dat het eveneens toegankeli­jk is voor niet-aangeslote­n handelaars?” wilde

Jan Schonkeren weten. Groen pleit ervoor om deze info op de site van de gemeente Oudsbergen te plaatsen. N-VA vraagt toegankeli­jkheid voor alle handelaars en Unizo-leden en of er een vervolg gepland wordt na de crisis. Elke ondernemer in Oudsbergen die nog actief blijft tijdens de coronacris­is kan zich aanmelden. Ook werd het bestuur van zelfstandi­genorganis­atie ZWZ gecontacte­erd zodat ook hun leden konden publiceren. Er hebben zich 68 ondernemin­gen aangemeld op het online platform. Dat wordt maandelijk­s geëvalueer­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium