Het Belang van Limburg

Thomas Huyghe entertaint met spelletjes op YouTube

- Eva De Poorter

DE IDEALE WERELD BRUSSEL ‘De ideale wereld’-reporter Thomas Huyghe (29) streamt in deze coronatijd­en elke vrijdag een virtuele spellenavo­nd met vrienden en collega’s. “Al wordt tegenwoord­ig meer gezeverd en minder gespeeld.”

Net nadat de lockdown was aangekondi­gd, dacht ik: het zal wel zo erg niet zijn, we gaan gezelschap­sspelletje­s met en bij elkaar spelen. In het weekend werd duidelijk dat dat niet zou mogen. Dan heb ik maar beslist om het online te doen.” Tv-maker Thomas Huyghe entertaint nu de mensheid op zijn YouTube-kanaal. Op vrijdag komt er een livestream, waarin hij samen met vrienden en collega’s een spel speelt via Skype. “De sociale spelletjes zijn de tofste. Zoals het ‘W.H.O.ordenboeks­pel’ (woordenboe­kspel, spel waarbij deelnemers een onbekend woord zeggen, waar definities bij verzonnen moeten worden, nvdr.) of ‘Quiplash’ (een online game, waarbij je geestige commentaar moet verzinnen bij opmerkinge­n als “dingen die een ezel zou doen”, nvdr.). Daarbij kunnen de kijkers ook meespelen. ‘Kolonisten’ is wel een tof gezelschap, maar moeilijker om gewoon naar te kijken.”

“Ik doe het met collega’s en vrienden, van wie ik weet dat het toffe mensen zijn. Dan weet je dat het sowieso amusant wordt, dat ze het gewoon zijn om stilte op te vullen. Al mag de stilte ook vallen, dat hoort bij de sfeer. Het is soms een beetje rommelig en langdradig, maar dat is hoe streams werken. Je moet niet elke minuut knallen zoals bij een tv-programma.”

Onnozelaar­s

Zo krijg je algauw een stream van 3 uur 29 minuten en een handvol seconden, zoals laatst. “Er wordt minder en minder gespeeld en meer en meer gezeverd”, zegt Huyghe lachend. “Al vanaf het begin, met Stijn Van De Voorde en Jelle De Beule, heb ik goed gelachen. Zo’n onnozelaar­s, dat is echt fijn. En dan wordt het soms een opbod van grappig zijn. Maar als de moppen te geforceerd zijn, te ver gaan of te flauw zijn, dan word je daar op gepakt.” Kijkers kunnen ook meepraten en meespelen in de chat. “Velen hebben echt een goed gevoel voor humor”, merkt Huyghe op. Er zijn altijd een honderdtal mensen die altijd trouw op post zijn. Die interactie is heel wijs. Dat vind ik heel tof, dat ik ook dat ik mensen leer kennen achter mijn volgers op Instagram en YouTube.”

 ?? FOTO ISOPIX ?? “Zo’n livestream is soms een beetje rommelig en langdradig, maar dat is hoe streams werken. Je moet niet elke minuut knallen zoals bij een tv-programma”, zegt Thomas Huyghe.
FOTO ISOPIX “Zo’n livestream is soms een beetje rommelig en langdradig, maar dat is hoe streams werken. Je moet niet elke minuut knallen zoals bij een tv-programma”, zegt Thomas Huyghe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium