Het Belang van Limburg

Nieuwe voordeur voor beroemdhed­en

-

Het zal wel toeval zijn, maar veel beroemdhed­en zijn geboren aan het begin van een decennium. We belichten hier de zilveren generaties die dit jaar 80 of 90 kaarsjes mochten of nog moeten uitblazen.

Geboren in 1930

Noem ze maar de taaiste oudjes. Actrice Gena Rowlands, de weduwe van regisseur John Cassavetes, mag 90 kaarsjes uitblazen. Acteren is er niet meer bij, want haar zwakke gezondheid laat dat niet meer toe.

Hetzelfde geldt voor Joanne Woodward, de weduwe van Paul Newman.

Met haar is het erger gesteld dan met Rowlands. Volgens de meest recente berichten lijdt ze aan Alzheimer en kan ze zich haar beroemde echtgenoot zaliger niet meer herinneren.

Met de gezondheid van de in de jaren 50 en 60 zeer populaire Robert Wagner gaat het echter prima. Minder leuk voor de man is dat zijn oude dag nog steeds overschadu­wd wordt door de verdrinkin­gsdood van zijn ex-vrouw Natalie Wood in 1981. Wagner heeft zijn betrokkenh­eid bij haar verdacht overlijden altijd ontkend, maar de tabloids blijven hem stalken. Intussen amuseert Gene Hackman, die al in 2004 de handdoek in de ring gooide, zich met het schrijven van avonturenr­omans en westerns. Prijzen wint hij daar niet mee, maar volgens hem is er minder stress mee gemoeid dan met acteren.

Sean Connery is al sinds 2003 met pensioen en liet aan iedereen weten dat hij zijn buik vol heeft van al die idioten in Hollywood. Helaas gaat zijn gezondheid de laatste jaren flink achteruit. Hij laat zich nog maar zelden aan de buitenwere­ld zien,

De bezigste bij

Clint Eastwood (31 mei) leeft voor zijn werk en is nog niet van plan om te stoppen. Vorig jaar regisseerd­e hij zijn twintigste film, het drama Richard Jewell, en momenteel bereidt hij een nieuw project voor. De levende legende scheidde zes jaar geleden van zijn vrouw, maar duikt regelmatig op met een piepjonge schoonheid aan zijn zijde.

Andere negentiger­s

Tweede man op de maan Buzz Aldrin, miljardair Warren Buffett, Formule 1-icoon Bernie Ecclestone en Hitchcock-actrice Tippi Hedren.

Geboren in 1940

Martin Sheen, de ster van Apocalypse Now, blijft actief als liberale activist en speelt nog steeds hoofdrolle­n. Straks zien we hem aan het werk in de sportfilm 12 Mighty Orphans aan de zijde van de 88-jarige Robert Duvall. Ook James Caan, die doorbrak met The Godfather, treed nog jaarlijks op in films. In het te verwachten Welcome to Pine Grove! speelt hij een weduwnaar die het leven in een bejaardent­ehuis ervaart als zijn tijd in high school. Intussen combineert Patrick Stewart televisie (Star Trek: Picard) en film (Coda) en vindt hij ook nog de tijd om autoraces bij te wonen.

De bezigste bij

Al Pacino (25 april) heeft nog maar net The Irishman achter de rug of hij is het uithangbor­d van Hunters waarin hij een nazi-jager vertolkt. Meteen zijn debuut in een televisies­erie. Ook op amoureus vlak zat Al niet stil. Hij heeft net een liefdesrel­atie achter de rug met een 39-jarig jongere actrice. Die heeft hem verlaten wegens ‘te oud’.

Andere tachtigers

Voetballeg­ende Pelé, popster Cliff Richard, Beatles-drummer Ringo Starr, voorzitste­r van het Huis van Afgevaardi­gden in de VS Nancy Pelosi, immunoloog Anthony Fauci, actiester Chuck Norris en voormalige seksbom Raquel Welch.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Al Pacino werd op 25 april 80 jaar.
FOTO PHOTO NEWS Al Pacino werd op 25 april 80 jaar.
 ?? FOTO AFP ?? Clint Eastwood wordt op 31 mei 90 jaar.
FOTO AFP Clint Eastwood wordt op 31 mei 90 jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium