Het Belang van Limburg

Waasland-Beveren trekt naar de rechter

-

Waasland-Beveren werd met 84 procent van de stemmen veroordeel­d tot degradatie. Het aanvaardt dat besluit niet en stapt naar de rechtbank. Ook al omdat zo’n degradatie de overname door Duitse investeerd­ers op de helling zet.

“De absurditei­t van het voetbal.” Dirk Huyck, de voorzitter van Waasland-Beveren was te emotioneel om te reageren, maar ’s ochtends voelde hij de bui al hangen. Tot donderdag dachten ze op de Freethiel dat ze gered waren, maar toen keerde het tij.

Bij de Waaslander­s leeft het gevoel dat er is gemanipule­erd om een competitie met 18 ploegen te boycotten. Mehdi Bayat, Michel Louwagie… Zij wilden dat niet. “We moeten ons vragen stellen over de samenstell­ing van de Pro League”, stelt persverant­woordelijk­e Martijn De Jonghe. “Onbegrijpe­lijk dat het voorstel van 18 teams, waarin zeven van de acht leden van de werkgroep zich konden vinden, het niet haalde.” Het beste alternatie­f was een nietigverk­laring van de competitie. Als de Pro League niet aan 80 procent van de stemmen kwam, kon de rangschikk­ing na 29 speeldagen nooit aanvaard worden als eindklasse­ment. Dan was er geen kampioen en geen daler. Helaas voor Beveren miste het één stem van de K11 om onder die 80 procent te blijven.

Door Waaslandse ogen werden overal complotten gezien. Het kon niet anders of er was creatief omgesprong­en met de solidarite­itsbijdrag­en. “Wie tegen het voorstel om met 16 te spelen stemde, had geen recht op financiële steun”, fluisterde men. En waarom was Westerlo plots zo inschikkel­ijk? Dan moest het een ferme kans beloofd zijn op 1A als het in ruil niet naar de rechtbank stapte om de licentie van Moeskroen aan te vechten... Waasland-Beveren stapt nu naar de rechtbank. “Dit is een flagrante schending van de reglemente­n”, vervolgde De Jonghe. “Een onafgewerk­te competitie mag nooit als definitief beschouwd worden.” De Waaslander­s hebben niets meer te verliezen. De toekomst oogt niet rooskleuri­g als ze zakken. Op de achtergron­d volgden Duitse kandidaat-overnemers deze zaak , maar zullen die nog investeren als W.-Beveren niet meer op het hoogste niveau speelt?

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium