Het Belang van Limburg

Fineko neemt collega in Hasselt over

-

Fineko, het bedrijfsad­vieskantoo­r met vestiginge­n in Genk en Leuven, neemt collega P&S Bedrijfsco­nsultants in Hasselt over. Meteen de eerste trap van de drietrapsr­aket die de groei bij Fineko moet versnellen.

Fineko werd in 1996 opgericht als specialist in accountant­s- en fiscaal-juridisch advies voor bedrijven. Met de overname van P&S, het consultanc­ybedrijf van Marcel Pauwels en Davy Schabregs, versterkt het bedrijf zich met 17 gespeciali­seerde adviseurs. Het hele team met zijn vestiginge­n in Genk, Hasselt en Leuven, breidt zo uit tot 90 specialist­en. Daarmee steekt Fineko de neus aan het venster van de grootste spelers van Limburg in deze branche. “De fusie houdt voor de klanten in dat ze kunnen rekenen op extra en meer gespeciali­seerd advies”, zegt vennoot Bart Vandeloo van Fineko. “Via de overname van P&S zien we onze actieradiu­s ook uitgebreid naar de regio rond Hasselt en Zuid-Limburg. We zijn nu aanwezig in bijna de volledige provincies Limburg en VlaamsBrab­ant, en in de Kempen.”

Netwerk

Daarmee zijn de plannen van Fineko nog niet rond. Om het management van de grotere groep te versterken, is Pieter Van de Sijpe aangesteld als nieuwe vennoot. Daarnaast heeft het bedrijfsad­viesbureau beslist om toe te treden tot ‘Partners in Accountanc­y’, een netwerk van een twintigtal onafhankel­ijke kantoren die op die manier hun administra­tieve en vaktechnis­che expertise bundelen. “Al deze stappen maken deel uit van onze strategie om in stevige schoenen de toekomst in te stappen”, zegt Vandeloo. “Dat is onder meer nodig om de digitalise­ring, de verdere verbeterin­g van onze dienstverl­ening en andere uitdaginge­n aan te kunnen.”

 ?? FOTO RR ?? De vennoten van Fineko.
FOTO RR De vennoten van Fineko.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium