Het Belang van Limburg

Loslopende husky meegenomen in Vliermaal

- Raymond Polus

LOSTDOGZZZ

Daisy Becherer en haar drie kinderen zijn op zoek naar hun hond Shadow. Volgens een getuige zou iemand hem hebben meegenomen in de auto.

Pascale Goedermans van de vzw LostDogzzz doet het verhaal. “Daisy woont met haar drie kindjes in de Fonteinstr­aat in Vliermaal. Ze konden twee weken geleden een hond overnemen van de eerste eigenaar. Het was een husky reu van 2 jaar en 11 maanden oud. De kinderen en Daisy waren bijzonder in hun nopjes met Shadow. Tot vorige dinsdag. Om een of andere reden was de voordeur open blijven staan en kon de hond de straat op. Toen Daisy het opmerkte, ging ze met haar kroost heel de buurt afzoeken. Toen ze even verderop aan het Ruiterspor­tcentrum in de Herestraat in Wintershov­en kwamen, vroegen ze aan een jonge ruiter of ze een husky gezien had. Die vrouw vertelde dat ze tijdens de rit met haar paard had gezien hoe een spelende husky door iemand in een zwarte terreinwag­en werd opgeladen.” Daarop schakelde Daisy de vzw LostDogzzz in.

Flyers

Die bleef niet bij de pakken zitten en heeft onmiddelli­jk de grote middelen ingezet. “We hebben 90 posters gedrukt en zijn die in de omliggende wijken gaan ophangen. Ook zijn we in de omgeving van de manege van Winterhove­n flyers in de brievenbus­sen gaan steken. We hopen nu dat we hierop respons krijgen en dat de degene die de hond opgeladen heeft, zich meldt. Uit ervaring weten we dat ongeveer de helft van de verloren gelopen honden door iemand is meegenomen. Het overgrote deel kunnen we met hun baasjes herenigen. Naast de affiches en de flyers hebben we ook contact opgenomen met de dierenasie­len en dierenarts­en in de omgeving. Ook hebben we Shadow opgegeven als vermist via de chip die hij draagt.”

→ Wie info heeft over Shadow, kan terecht op de facebookpa­gina van LostDogzzz of op 0477/55.86.26.

 ?? FOTO RAPO ?? Shadow was nog maar twee weken bij de familie Becherer. Hij ontsnapte toen de voordeur openstond en zou meegenomen zijn door iemand met een zwarte terreinwag­en.
FOTO RAPO Shadow was nog maar twee weken bij de familie Becherer. Hij ontsnapte toen de voordeur openstond en zou meegenomen zijn door iemand met een zwarte terreinwag­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium