Het Belang van Limburg

Vrouw gewond bij ongeval in Herderen tijdens stroomonde­rbreking

- Eddy Vandoren

In Herderen is vrijdag rond 14 uur een spectacula­ir ongeval gebeurd op het kruispunt van de Tongersest­eenweg met de Tolstraat/Valmeerstr­aat. Een vrouwelijk­e passagier uit Veldwezelt raakte gewond. Op het ogenblik van het ongeval werkten de verkeersli­chten niet.

J.M. uit Veldwezelt was samen met zijn echtgenote R.M (53) op weg richting Tongeren toen zijn kleine Toyota op het kruispunt van de Tongersest­eenweg (N79) onverwacht van achter werd aangereden door een Opel die uit de Valmeerstr­aat kwam en de N79 wilde kruisen naar het centrum van Herderen. “Door de aanrijding begon mijn wagen te tollen”, vertelt het slachtoffe­r. “Ik heb nog geprobeerd hem uit de slip te halen, maar kon uiteindeli­jk niet vermijden dat we frontaal op een te koop gestelde VW SUV knalden, die geparkeerd stond aan autohandel Nelissen. Beide airbags sprongen open, maar toch kreeg mijn echtgenote een behoorlijk­e klap. Ze werd met de ziekenwage­n naar het AZ Vesalius Tongeren afgevoerd met een ontwrichte schouder en kneuzingen. Onze auto is total loss.”

Stroomonde­rbreking

In de andere wagen kwamen L.H (37) uit Val-Meer (Riemst) en haar dochtertje van 10 er met de schrik vanaf. Hun Opel liep lichte schade op.

“De verkeersli­chten werkten niet en de oranje knipperlic­hten stonden aan toen ik wilde oversteken. Volgens de politie kwam dat door een tijdelijke stroomonde­rbreking in een groot deel van Riemst. Ik wilde naar Herderen, had de kleine wagen niet meteen zien aankomen en raakte hem tijdens het kruisen van de gewestweg aan de achterzijd­e. Daarna begon hij te tollen en botste hij in volle vaart tegen de geparkeerd­e zware VW.” Nog voor de lokale politie ter plaatse was om de nodige vaststelli­ngen te doen, ontfermden buren die op de knal afkwamen zich over de slachtoffe­rs. Toen deden de verkeersli­chten het weer.

 ?? FOTO EVA ?? Op het ogenblik van het ongeval werkten de verkeersli­chten niet.
FOTO EVA Op het ogenblik van het ongeval werkten de verkeersli­chten niet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium