Het Belang van Limburg

Watersport­ers vinden de weg naar het Schulensme­er terug

- Koen Luts

Heel wat watersport­ers, fietsers en natuurlief­hebbers zakten afgelopen weekend af naar het Schulensme­er. Ze maakten van de versoepeli­ng van de coronamaat­regelen gebruik om te genieten van water en wind. Watersport­materialen konden online gehuurd en betaald worden.

Zaterdag en zondag trokken heel wat surfers naar het Schulensme­er. Ook kajaks, sups en andere sportmater­ialen werden verhuurd. Directeur van de Opdrachtho­udende Vereniging Schulensme­er (OSM) Patrick Clerckx: “Het reserveren moet online gebeuren en ook het betalen. De balie is nog altijd gesloten om contact met onze personeels­leden zo veel mogelijk te vermijden. In principe kunnen trainingen tot 20 personen met een coach, zelfs zeil- en surfkampen. Binnenkort zullen de jeugdkampe­n allicht ook kunnen doorgaan. Toch zijn alle schoolspor­tdagen en teambuildi­ngs tot eind juni al afgelast. We hadden nu ook een nieuwe steiger en een nieuwe kano voor gehandicap­ten officieel in gebruik willen nemen, maar dat zal pas in september gebeuren. In juli gaat hier ook traditione­el de watersport­dag door en dan is het de bedoeling dat ons fietsverhu­urpunt geopend wordt.”

Joeri Blyweert (54) uit Scherpenhe­uvel en Erik Michels (48), dochter Lula (15) en zoon León (11) uit Bertem genoten zondagmidd­ag al van de wind van 2 à 3 Beaufort. “Het Schulensme­er is een van de weinige plassen in het binnenland waar we goed kunnen surfen bij zuidwesten­wind. Vorig jaar hebben we het meer ontdekt. Ik ben pas gestart met foilen, een nieuwe surftrend. Met heel weinig wind zweef je dan boven het water”, lacht Erik Michels.

 ?? FOTO KLU ?? Het reserveren en betalen van sportmater­ialen dient nog wel online te gebeuren.
FOTO KLU Het reserveren en betalen van sportmater­ialen dient nog wel online te gebeuren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium