Het Belang van Limburg

KRC Genk doet tweede bod op spits Cyriel Dessers

KRC Genk wil keihard terugslaan na een tegenvalle­nde zevende plaats in het afgelopen stopgezett­e seizoen. Eén van de belangrijk­ste targets op de transferma­rkt is de Zuid-Limburgse spits Cyriel Dessers.

- TRANSFER Marnik Geukens en Sven Claes

Cyriel Dessers (25) groeide op in het Heerse gehucht Vechmaal en was als kind en jonge tiener fervent supporter van… KRC Genk. Voetballen bij de Genkse jeugd zat er net niet in. Dessers werd een aantal keren gescout, maar uiteindeli­jk niet aan boord gehaald. Hij begon te voetballen bij FC De Zwaluw Vechmaal en doorliep, op één jaar bij de U15 van STVV na, alle jeugdreeks­en van SK Tongeren. Daar plukte OH Leuven hem op zijn zestiende weg.

Topschutte­r

Op zijn 20ste trok Dessers naar het Lokeren van coach Peter Maes, maar de carrière van de laatbloeie­r kwam pas echt van de grond bij NAC in de Nederlands­e tweede klasse. Onder de hoede van trainer Stijn Vreven schoot hij de club uit Breda met 29 goals in 40 matchen naar de Eredivisie. Na twee seizoenen op het hoogste niveau bij FC Utrecht (19 goals in 56 wedstrijde­n) verhuisde Dessers vorige zomer naar Heracles. In Almelo kroonde hij zich afgelopen seizoen met 15 goals in 26 duels prompt tot Nederlands topschutte­r. De zoon van een Nigeriaans­e moeder dwong zo voor het eerst een selectie voor de Nigeriaans­e nationale ploeg af.

Zes miljoen

Het leverde de trefzekere Limburger al tijdens de wintermerc­ato verregaand­e interesse op van verschille­nde clubs over heel Europa. Ook KRC Genk informeerd­e in zijn zoektocht naar een opvolger van Ally Samatta naar Dessers, maar werd - net als het Italiaanse SPAL en het Spaanse Celta de Vigo - afgeschrik­t door de forse vraagprijs van vijf miljoen euro.

De Genkse interesse voor Dessers is intussen niet bekoeld, integendee­l. De sterke spits staat hoog op het verlanglij­stje om de concurrent­ie aan te gaan met Paul Onuachu of in bepaalde wedstrijde­n diens spitsbroed­er te worden. De vraagprijs, die intussen zelfs is opgetrokke­n naar zes miljoen, blijft een stevig obstakel. KRC Genk heeft nochtans de nodige eigen middelen en ziet vijf miljoen extra op zijn rekening worden bijgeschre­ven, als Ianis Hagi deze week definitief naar Glasgow Rangers trekt.

Bod

Maar Racing is zeker in onzekere (corona-)tijden niet zomaar bereid om eender welk bedrag op tafel te leggen. Ze heeft ook nog

De komst van Dessers is extra interessan­t in het kader van de regel die voorschrij­ft dat er wekelijks zes Belgen op het wedstrijdb­lad moeten staan

andere ijzers in het vuur. Ook al is de komst van een Belgische topper extra interessan­t in het kader van de regel die voorschrij­ft dat er wekelijks zes Belgen op het wedstrijdb­lad moeten staan.

KRC Genk zag al een eerste bod op Dessers geweigerd en heeft heel recent een tweede bod gedaan. Het is nu afwachten of de kloof tussen beide partijen zo klein wordt, dat ze kan overbrugd worden.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Kleurt de Genkse voorhoede volgend seizoen Nigeriaans met het spitsenduo Dessers-Onuachu? Begin deze maand hervatte Dessers - op gepaste onderlinge afstand - de training (kleine foto) bij Heracles.
FOTO PHOTO NEWS Kleurt de Genkse voorhoede volgend seizoen Nigeriaans met het spitsenduo Dessers-Onuachu? Begin deze maand hervatte Dessers - op gepaste onderlinge afstand - de training (kleine foto) bij Heracles.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium