Het Belang van Limburg

Kristof Van Hout verlengt met twee seizoenen

- Bart D’haene

VOETBAL 1B WESTERLO Na Koen Van Langendonc­k verlengde ook derde doelman Kristof Van Hout zijn contract bij Westerlo met twee seizoenen.

De sympathiek­e dubbele meter voelt zich uitstekend bij Westerlo en begint in de zomer aan zijn zesde seizoen bij de Kemphanen.

“Ik had een goed gesprek met trainer Bob Peeters en met enkele mensen binnen de club”, aldus de Lommelaar. “We beseften snel dat we de laatste jaren uitstekend hebben samengewer­kt en dat we dit ook in de toekomst willen doen. Ik ben nog te jong om te stoppen als doelman. Als de trainer mij nodig heeft, wil ik topfit zijn. Daarom koos ik in eerste instantie voor een verlengd verblijf bij Westerlo. Ik heb de garantie dat ik één van de doelmannen ben van een ambitieuze club”, onderstree­pt de ex-doelman van onder meer KV Kortrijk, Standard en KRC Genk. Van Hout is ook sinds september 2019 de coach van de beloften van Westerlo.

“De combinatie tussen zelf speler zijn en die jonge gasten trainen, spreekt me nog steeds aan. Ik heb zelf alle diploma’s die een keeperstra­iner kan verkrijgen en als veldtraine­r moet ik alleen mijn Pro Licence-diploma nog behalen en daarvoor een examen afleggen.” Het lijkt wel of er in Kristof Van

Hout een nieuwe Michel Preud’homme schuilgaat. “Nee hoor, je moet me niet met de top van de Belgische trainers vergelijke­n. Mijn hoofddoel is de promotie met Westerlo naar de Jupiler Pro League. Ik wil nog minstens twee jaar actief zijn als doelman. Dat ook Westerlo vragende partij was, kwam me dus goed uit. Het zoeken naar een andere club was hoegenaamd geen optie. Ik voel me goed in deze club, we weten wat we aan elkaar hebben. Met Koen Van Langendonc­k werk ik prima samen. Ook buiten het voetbal hebben we toffe momenten en gesprekken.”

De eerste week van juni krijgen de Westel-spelers een week rust en in de eerste helft van juli staan twee weken vakantie op het programma. Daarna volgt de echte voorbereid­ing op het seizoen 2020-2021.

 ?? FOTO SMB ?? Kristof Van Hout: “Als de trainer mij nodig heeft, wil ik topfit zijn.”
FOTO SMB Kristof Van Hout: “Als de trainer mij nodig heeft, wil ik topfit zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium