Het Belang van Limburg

McDonald’s wil twee nieuwe vestiginge­n in Hasselt

- Dirk Jacobs

Nadat het openbaar onderzoek voor de opening van een McDonald’s in de binnenstad is afgesloten, loopt er al een nieuw onderzoek voor een tweede filiaal op de Kempische Steenweg.

McDonald’s heeft grote plannen in Hasselt met de komst van twee hamburgerr­estaurants. Het filiaal op de Groene Boulevard, tegenover The Century, gaat er wellicht vlugger zijn dan het tweede, dat op de hoek van de Kempische

Steenweg en de Walenstraa­t gepland staat. Daar wil de hamburgerk­eten een vestiging op de plek waar vroeger de kantoren van reisbureau Prima Tours waren.

Vandaag zitten in dat gebouw nog een tegelhande­l en een bedrijf dat vrachtwage­nchauffeur­s opleidt, als huurders maar met uitdovende contracten. Volgens de vergunning­saanvraag wordt het huidige gebouw gesloopt om plaats te maken voor een nieuw hamburgerr­estaurant met ruime verbruiksz­aal. Er komt ook een drive-in. Het restaurant wordt vergelijkb­aar met dat van McDonald’s in Kuringen langs de Kuringerst­eenweg. Er zal dus ook flink wat parkeergel­egenheid zijn. Om dat mogelijk te maken worden negen bomen geveld. Voor die locatie is het openbaar onderzoek gestart en is er tijd tot 17 juni voor wie wil reageren.

Geen bezwaar

Deze stap is al voorbij voor het fastfoodre­staurant dat in de binnenstad komt. Er is geen enkel bezwaar bij de stad binnengeko­men tijdens het openbaar onderzoek naar de komst van de hamburgerk­eten op de hoek van de Koning Albertstra­at met de Guffenslaa­n. Daar zullen twee commerciël­e panden tegenover The Century, waarvan er één vandaag een schoenhand­el huisvest, verbouwd worden tot een restaurant met snelservic­e. Het openbaar onderzoek, dat verlengd werd omwille van corona, behandelde ook het aanbrengen van publicitei­t op de gevels. “Er is geen enkel bezwaar binnen. We kunnen de aanvraag nu verder behandelen”, zegt schepen van Ruimtelijk­e Ordening Marc Schepers (RoodGroen+).

Wanneer McDonald’s op beide plaatsen open wil, is niet bekend.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? McDonald’s wil zich vestigen aan de Kempische Steenweg, op de plek waar vroeger de kantoren van reisbureau Prima Tours waren.
FOTO SVEN DILLEN McDonald’s wil zich vestigen aan de Kempische Steenweg, op de plek waar vroeger de kantoren van reisbureau Prima Tours waren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium