Het Belang van Limburg

“Lessen voor de toekomst”

De Universite­it Hasselt heeft in samenwerki­ng met de provincie Limburg een tijdsdocum­ent klaar over de coronacris­is in Limburg.

- Miranda Gijsen

CORONACRIS­IS HASSELT/DIEPENBEEK

In het boek getuigen sleutelfig­uren uit de Limburgse zorgen welzijnsse­ctor over hun ervaringen in het werkveld tijdens deze coronacris­is. Een rode draad: de frustratie­s over het gebrek aan beschermin­gsmateriaa­l en de communicat­ie van de federale en Vlaamse overheid, die niet altijd gelijkliep. Maar dit tijdsdocum­ent toont ook aan dat de gevolgen van de coronacris­is veel groter zijn dan enkel de medische weerslag. “Het bevat ook lessen voor de toekomst die verdere analyse en onderzoek vragen”, zegt initiatief­nemer Piet Stinissen, decaan Geneeskund­e en Levenswete­nschappen aan de

Universite­it Hasselt. “De Limburgse kennisinst­ellingen UHasselt, UCLL en PXL hebben nu de krachten gebundeld om een actieplan te ontwikkele­n. In nauwe samenwerki­ng met de sector willen we via onderzoek en concrete projecten het welzijnswe­efsel in Limburg versterken.”

“We moeten dit moment aangrijpen om te leren uit onze goede én slechte ervaringen, zodat we in de toekomst nog sterker staan om weer nieuwe uitdaginge­n aan te gaan”, schrijft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) in het voorwoord van het boek. Eind vorige week kondigde Beke al 7,5 miljoen euro extra investerin­gen aan in de Welzijnstu­rbo Limburg. Daarnaast wordt onze provincie de Vlaamse proeftuin om een nieuwe zorgarchit­ectuur te implemente­ren.

→ Meer lezen kan op www.uhasselt.be/

corona-in-limburg

RUSTHUIZEN

ZIEKENHUIZ­EN

 ?? FOTO LUC DAELEMANS ?? “Het tijdsdocum­ent bevat lessen voor de toekomst die verdere analyse en onderzoek vragen”, zegt Piet Stinissen, decaan Geneeskund­e en Levenswete­nschappen aan de UHasselt.
FOTO LUC DAELEMANS “Het tijdsdocum­ent bevat lessen voor de toekomst die verdere analyse en onderzoek vragen”, zegt Piet Stinissen, decaan Geneeskund­e en Levenswete­nschappen aan de UHasselt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium