Het Belang van Limburg

Bankzitter Pereira mag niet weg bij ManU

- Pieter Vanlommel

BUITENLAND­S VOETBAL PREMIER LEAGUE Terwijl zijn ploeg Manchester United op volle toeren draait, verkommert Andreas Pereira (24) op de bank. Toch is er van een vertrek van de Braziliaan­se Lommelaar absoluut geen sprake.

De fans van Manchester United hebben er dit seizoen lang op moeten wachten. Maar na maanden vol ups en downs komt hun ploeg eindelijk helemaal onder stoom. Donderdag pakte United al de vijfde overwinnin­g op rij na een droge 0-3 tegen Aston Villa. Wintertran­sfer Bruno Fernandes is de missing link gebleken. Manager Ole Gunnar Solskjaer is erin geslaagd een gebalancee­rde typeploeg te vinden met in de rug van zijn Portugese nummer tien het complement­aire duo Nemanja Matic en de herboren Paul Pogba.

Laat die drie nu net de posities bekleden waarop Andreas Pereira uit de voeten kan. En daarmee is ook het antwoord gegeven op de vraag waarom er in de elf voorlopig geen plaats is voor de Lommelse middenveld­er. Over alle competitie­s samen mocht Pereira dit seizoen wel al 39 keer opdraven, zeker niet slecht bij een Europese topclub. Maar sinds de hervatting van de Premier League moest de eenmalige Braziliaan­se internatio­nal het met amper twee invalbeurt­en stellen.

Manusje-van-alles

Met het seizoensei­nde in zicht wordt er in zo’n geval al snel aan een uitleenbeu­rt of een andere oplossing gedacht met het oog op volgend seizoen. Niet zo bij Pereira. Van de clubleidin­g kreeg zijn management te horen dat een vertrek uit Manchester absoluut geen optie is en dat Solskjaer nog steeds op hem rekent en in hem gelooft. Bovendien verlengde Pereira vorige zomer zijn verbinteni­s bij The Red Devils waardoor hij nog tot 2023 vastligt. Geïnteress­eerde clubs zullen dus met een smak geld over de brug moeten komen, willen ze hem wegplukken uit Old Trafford.

Ondanks dat het nu even niet op wieltjes loopt, denkt ook Pereira zelf allerminst aan een transfer. Daar heeft een gesprek met Solskjaer ook wat mee te maken. Voor Nieuwjaar was Pereira zowat het manusje-van-alles bij United: rechtsbuit­en, rechterfla­nk, aanvallend­e middenveld­er, verdedigen­de middenveld­er, ... overal waar hij kon depanneren, deed hij dat. Niet vanzelfspr­ekend om voortduren­d van positie te moeten wisselen. Niet geheel onlogisch zat er dan ook eens een tegenvalle­nde prestatie tussen. Pereira klopte toen bij Solskjaer aan om te melden dat hij zich liever op zijn geliefkoos­de twee posities wil toespitsen: de acht en de tien. Iets waar zijn Noorse coach oren naar had, want nadien stelde hij Pereira alleen nog op in een centrale rol. Een blijk van wederzijds respect en een teken dat het liedje van Pereira in Manchester nog lang niet uitgezonge­n is.

 ?? FOTO AFP ?? Pereira speelde dit seizoen al zowat overal bij Man United. Sinds de hervatting van de Premier League kwam hij nog maar twee keer in actie.
FOTO AFP Pereira speelde dit seizoen al zowat overal bij Man United. Sinds de hervatting van de Premier League kwam hij nog maar twee keer in actie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium