Het Belang van Limburg

Elke Kanarie krijgt een uur

Kanaries met Mmaee en Nakamura

-

Donderdag en vrijdag trainde STVV één keer. Iedereen onderging opnieuw een coronatest. Op de resultaten was het vrijdagnam­iddag nog wachten. “Vervelend, die testen, maar het kan nu eenmaal niet anders”, zegt Mory Konaté. De centrale verdediger uit Guinee is met zijn 1m91 de grootste veldspeler bij de Kanaries. In een qua gestalte relatief kleine kern is enkel doelman Danël Schmidt met zijn 1m97 groter. “STVV is een voetballen­de ploeg, met veel technische spelers. Daar moeten we het vooral van hebben”, vindt Konaté. “Achteraan hebben we met Jorge Teixeira (1m88), Pol Garcia (1m85) en mezelf toch wel wat lengte. En onze doelmannen zijn ook geen lilliputte­rs. Ik zie op dat vlak niet echt een probleem.”

Honger is groot

Konaté kwam vorige zomer over van het tweede elftal van Borussia Dortmund. Toch moest hij tot 8 februari wachten om zijn debuut te maken. Dat deed hij in stijl met een kopbalgoal op hoekschop tegen Eupen. Een week later maakte hij ook de 90 minuten vol tegen Oostende. Maar uiteindeli­jk bleef het bij die twee optredens.. De motivatie bij de 24-jarige bonk is groot om dit seizoen beter te doen. “In die magere cijfers hoop ik onder Muscat veranderin­g te brengen”, aldus Konaté. “Onder Kostic lag de competitie maandenlan­g stil. Nu we eindelijk weer matchen mogen spelen, is de honger groot om opnieuw te knokken voor een basisplaat­s. Het oefenduel tegen

Anderlecht is een gelegenhei­d om me in de gratie van de coach te spelen. Ik kijk ernaar uit. Elke buitenland­er kent Anderlecht. Het blijft de grootste ploeg in België. Dat iedereen zestig minuten zal spelen, betekent dat ook ik me vol zal kunnen geven.”

Samy Mmaee trok in de oefenwedst­rijd tegen Geel in de slotfase aan de noodrem en kreeg rood. Er volgt een minnelijke schikking, maar Mmaee mag wel aantreden tegen Anderlecht omdat het niet over een zware overtredin­g ging. Ook Keito Nakamura mag normaal gezien in actie komen. Zijn visum is in orde en de Japanse huurling van Gamba Osaka traint sinds vrijdag voluit mee.

KRC GENK

 ?? FOTO BELGA ?? Mory Konaté kwam vorig seizoen tot amper twee optredens voor STVV.
FOTO BELGA Mory Konaté kwam vorig seizoen tot amper twee optredens voor STVV.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium