Het Belang van Limburg

Patro bedankt Ogunjimi, Kompany en Regales

- Jos Miscoria

VOETBAL Met Marvin Ogunjimi, François Kompany en Romero Regales verdwijnen bij Patro drie bekende namen. Ze werden bedankt voor bewezen diensten. “Mijn contract bij Patro loopt wel nog twee jaar”, merkt ex-Rode Duivel Ogunjimi fijntjes op.

Marvin Ogunjimi (32) maakte vorig jaar in augustus de overstap naar Patro. “Misschien heb ik niet gebracht wat ze van mij verwacht hadden”, beseft Ogunjimi. “Maar corona was de grote spelbreker. Ik liep na de winterstop een knieblessu­re op, maar die is intussen helemaal genezen. Een paar weken geleden kreeg ik echter van Stijn Stijnen te horen dat ik best naar een andere club uitkijk. Ik begrijp dat wel. Maar met een gezin met twee kinderen kan ik mijn tweejarig contract niet zomaar opzeggen. We zoeken nu samen naar een oplossing. Mijn conditie mag ik thuis in Mechelen onderhoude­n. Hopelijk kan ik elders mijn carrière afsluiten. Toch blijf ik Patro en Stijnen altijd dankbaar.”

Respectloo­s

Dat is anders bij Romero Regales. De 33-jarige spits, pas sinds eind januari bij Patro, mag na zes maanden alweer vertrekken. “Na de corona-uitbraak heb ik helemaal niets meer gehoord. Da’s niet netjes, respectloo­s zelfs”, zucht een teleurgest­elde Regales. “Ik begrijp als ze om financiële of sportieve reden niet meer verder willen, maar dan had ik op zijn minst toch een telefoontj­e verwacht.”

Snoeien

François Kompany (30), die begin maart arriveerde, voelde de bui na de corona-uitbraak - wel al hangen. “Ik heb me hier zelfs niet eens kunnen tonen, ook al hoefde ik me niet meer te bewijzen”, zegt de jongere broer van Vincent. “Ik besefte dat, nu elke club gaat snoeien in de budgetten, een verlengd contract moeilijk zou worden. Die verre verplaatsi­ngen wegen al serieus door. Ik heb de club nog bedankt voor hun opvang. Dat ze niet aandrongen om te blijven, bevestigde mijn vermoeden.”

Geen luxe

“Ik had zeker graag met alledrie verder gegaan, maar de coronacris­is dwong ons om keuzes te maken”, reageert Patro-trainer Stijn Stijnen. “We kunnen ons nu geen overdreven luxe in de kern veroorlove­n. Met Regales werd trouwens alles correct afgehandel­d. Ik heb veel respect voor dit drietal. Clubs die hen inlijven, krijgen er jongens met een topmentali­teit bij.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium