Het Belang van Limburg

Eerstejaar­sbelofte Dehairs wint op Circuit van Zolder

- Freddy Vaes

WIELRENNEN Simon Dehairs heeft de tweede oefenwedst­rijd voor elite en beloften op het Circuit van Zolder gewonnen. Straf voor een eerstejaar­sbelofte, zelfs in een oefenwedst­rijd.

De 120km werd afgelegd aan een gemiddelde snelheid van meer dan 48km/u. Toch had eerstejaar­sbelofte Dehairs op het einde nog genoeg kracht in de benen om gewezen prof Timothy Stevens te remonteren. Dehairs is natuurlijk niet de eerste de beste. Vorig jaar werd hij als junior ondermeer tweede op het Belgisch kampioensc­hap nadat hij een hele dag vooruit had gereden. Hij werd ook tweede in de Ster van ZuidLimbur­g en tweede in de Vlaamse Pijl. Daarnaast won hij ook nog zes wedstrijde­n waaronder eentje in Hasselt-Rapertinge­n.

De 167 deelnemers, waaronder drie nationale kampioenen Jelle Mannaerts (elite z/c op de weg), Laurens Sweeck (elite veldrijden) en Toon Vandebosch (beloften veldrijden) vlamden er dus stevig op los. Weggeraken was quasi onmogelijk. Bijna leek het te lukken toen Jens Adams, Rutger Wouters, Jeff Peelaers en Laurenz Rex in volle finale wat voorsprong namen. Maar één ronde later was alles weer te herdoen. Bij het ingaan van de slotronde zetten de jongens van Balen BC zich aan kop om Timothy Stevens in een gunstige positie naar de spurt te brengen. Dat lukte bijna. Timothy zette zich van ver op kop, maar op 50 meter van de meet flitste Dehairs hem voorbij. Op de streep moest Stevens zich nog reppen om de opkomende Jelle Mannaerts achter zich te houden.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Dehairs gaf zijn visitekaar­tje af.
FOTO DICK DEMEY Dehairs gaf zijn visitekaar­tje af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium