Het Belang van Limburg

Dievenbend­e opgepakt na crash net over de taalgrens in Viemme

SINT-TRUIDEN/FAIMES

- Jozef Croughs

ACHTERVOLG­ING Een helse achtervolg­ing vanuit Sint-Truiden eindigde vrijdagnam­iddag in een crash in het Luikse Viemme, net over de taalgrens. De vier inzittende­n werden uiteindeli­jk opgepakt. In de auto werd een hoeveelhei­d geld en drugs aangetroff­en.

Vrijdag omstreeks 14.45 uur is een zwarte Volkswagen Polo met vier personen uit het Luikse na een heftige achtervolg­ing gecrasht in Viemme, een deelgemeen­te van het Luikse Faimes, net over de taalgrens. De wagen, met een nummerplaa­t die gestolen was in Seraing, werd via een ANPRhit via de camera in Heers geseind toen de bestuurder het grondgebie­d van Sint-Truiden binnenreed. Twee politiepat­rouilles die net in de buurt waren, traceerden het voertuig. De bestuurder sloeg meteen op de vlucht via Heers richting Luik, waarop de achtervolg­ing ingezet werd. Tijdens de achtervolg­ing kregen de politiepat­rouilles van SintTruide­n

steun van de politiekor­psen van Borgloon, Tongeren en Hesbay. Ook werd de luchtsteun (DAFA) ingeroepen, een gespeciali­seerde politiedie­nst van de federale politie die de lokale politie bijstaat vanuit de lucht per helikopter. Eens over de taalgrens ging het grensovers­chrijdend communicat­ieen informatie­centrum van start, waardoor alle korpsen de situatie op de voet konden volgen.

Geld en drugs

“Op een zeker ogenblik is de wagen uit de bocht gevlogen, waarbij één persoon opgepakt kon worden. Intussen waren alle ploegen ter plaatse. Nadat zij de omgeving uitgekamd hadden, konden ze ook de overige drie inzittende­n arresteren. Het gaat om vier personen uit het Luikse”, zegt Herman Missotten, officier van wacht. De vier gearrestee­rden werden door de Truiense politieage­nten overgedrag­en aan de Luikse collega’s. Ze werden vrijdagavo­nd voorgeleid bij de onderzoeks­rechter die verder over hun lot zal beslissen. In de wagen werd een hoeveelhei­d geld en drugs aangetroff­en.

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? Tijdens de achtervolg­ing kreeg de politie van Sint-Truiden luchtsteun van de federale politie via helikopter.
FOTO JOZEF CROUGHS Tijdens de achtervolg­ing kreeg de politie van Sint-Truiden luchtsteun van de federale politie via helikopter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium