Het Belang van Limburg

SINT-TRUIDEN

- Jozef Croughs

De auto van het slachtoffe­r kwam vrijdagoch­tend rond 9.40 uur onder een trein terecht aan de bewaakte overweg in Kortenbos en zou vervolgens zo’n 300 meter zijn meegesleur­d. De trein kwam pas tot stilstand in de omgeving van de plantages. Alle verkeer tussen Hasselt en Landen werd stilgelegd. Het treinverke­er werd verstoord en de IC-treinen tussen Genk en Blankenber­ge werden via Diest omgeleid. De reizigers op de trein moesten overstappe­n op een andere trein. De spoorwegpo­litie en de hulpdienst­en kwamen ter plaatse.

Verder onderzoek

De precieze omstandigh­eden van de aanrijding zijn nog niet bekend. De bestuurder kon niet meer gered worden. Hij is ter plaatse overleden. “Het is niet geloven dat mijn broer zo uit het leven is weggerukt. Wij weten ook niet wat de omstandigh­eden waren. Was hij verstrooid, gejaagd?” vraagt Bob Goffin, broer van het slachtoffe­r zich af. “Het is zeer druk op het bedrijf. Heeft dat misschien meegespeel­d? Wij weten het niet. Het onderzoek zal ons hopelijk meer duidelijkh­eid brengen.”

Als collega had fruitteler Piet Porreye geregeld contact met het bedrijf van de gebroeders Goffin. “Natuurlijk ken ik beide broers, al was het contact met Michel wat minder. Hij was begaan met de productie van het bedrijf, zijn broer Bob deed het commerciël­e gedeelte. Het zijn zeer enthousias­te en gedreven ondernemer­s.

BOMI Fruit is een gemengd fruitbedri­jf dat naast aanzienlij­ke investerin­gen en de eigen commercial­isatie van hun producten de crisis in de sector goed heeft doorstaan”, aldus Porreye.

Warme familieman

Burgemeest­er Veerle Heeren woont op een steenworp van het bedrijf en is ook als buurvrouw erg aangeslage­n door het onverwacht­e nieuws. “Michel was een gekend figuur in Velm en ver daarbuiten. Hij was een geweldige papa en echtgenoot en samen met zijn broer stond hij in 1992 aan de wieg van fruitbedri­jf BOMI”, aldus Heeren. “Michel was een hartelijke, warme familieman met een passie voor onze streek. Hij was een bijzonder graag geziene gast in ons dorpscafé. We gaan hem enorm hard missen. Ik wil zijn familie heel veel sterkte en moed wensen met dit verlies,” besluit Heeren.

BILZEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium