Het Belang van Limburg

Bouw nieuwe brug over Kasteletsi­ngel gestart

-

Aan de Kasteletsi­ngel, ter hoogte van de Broekhoven­straat, in Beringen zijn de werken gestart aan de fundering van de nieuwe betonnen brug over de Kasteletsi­ngel. De brug zal ter plaatse gegoten worden zodat het verkeer zo weinig mogelijk hinder ondervindt. Deze betonnen brug zal vervolgens aansluiten op de 175 meter lange ijzeren brug die over het Albertkana­al komt. Deze werken zijn meteen ook het startschot voor de nieuwe verkeerssi­tuatie die er op termijn zal komen. Het fietspad daar is uit veiligheid afgesloten voor fietsers, er is voor hen een omleiding voorzien. Volgens schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Jean Vanhees (CD&V) moet de nieuwe situatie ervoor zorgen dat de lange files rond het kruispunt Paalse Steenweg - Kasteletsi­ngel tot het verleden behoren.

Lang en hoog

De werken aan het bruggencom­plex zijn groots opgevat. Niet alleen komen er twee bruggen - een over het kanaal en een andere over de Kasteletsi­ngel-, ook de verkeersaf­wikkeling zal ingrijpend wijzigen. Volgens schepen Vanhees wordt de brug over het kanaal met haar 175 meter de langste brug over het hele Albertkana­al. “Het wordt een stalen boogbrug, die door haar lengte ook heel hoog zal zijn. Het brugdek komt maar liefst 2 meter hoger te liggen dan de huidige brug. De boog zal 30,5 meter boven het brugdek uitstijgen. Daardoor zal de brug na afwerking van ver te zien zijn en op die manier een baken zijn voor iedereen die naar Beringen rijdt.” Vanaf half september zal de stalen brug op het montageter­rein aan het kanaal zal samengeste­ld worden. Volgens de planning zal de brug, waarvan alleen de stalen constructi­e maar liefst 2.000 ton weegt, in maart 2021 worden ingevaren.

De verkeersaf­wikkeling dan. Daar is de opvallends­te wijziging dat de verkeersli­chten zullen verdwijnen. “Er komen aan de brug over de Kasteletsi­ngel invoegstro­ken voor wie op de Kasteletsi­ngel wil richting Leopoldsbu­rg of Heusden-Zolder zodat de verkeersli­chten niet meer nodig zijn. Daarmee verdwijnt de strop die hier al jaren voor files zorgt. Er komen nieuwe verkeersli­chten aan de kant van de Broekhoven­straat. “De verkeersli­chten zijn bedoeld voor het verkeer dat van Paal komt en naar Heusden-Zolder wilt rijden’, aldus schepen Vanhees. “Ze moeten via de verkeersli­chten de Kastelsing­el oprijden. Wie vanuit Leopoldsbu­rg komt en richting Paal wil, moet ook de verkeersli­chten passeren om de nieuwe brug op te rijden. Maar het verkeer dat uit het noorden komt en door wil rijden, krijgt een aparte rijstrook en kan zonder de verkeersli­chten te passeren onder de nieuwe brug doorrijden.”

 ?? ZB ?? “Het grote voordeel van de positie van de nieuwe brug is dat er geen lange files meer aan de verkeersli­chten zullen staan.”FOTO
ZB “Het grote voordeel van de positie van de nieuwe brug is dat er geen lange files meer aan de verkeersli­chten zullen staan.”FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium