Het Belang van Limburg

132 bezwaarsch­riften tegen sociaal bouwprojec­t Gersvijver­s

- Zahra Boufker

SOCIALE WOONWIJK LEOPOLDSBU­RG Buurtbewon­ers van de Craenenhoe­fweg en de Kleine Zavelheide in Leopoldsbu­rg zien de komst van een nieuwe wijk in hun achtertuin niet zitten. In totaal werden er 132 bezwaarsch­riften ingediend tegen de komst van 100 sociale woningen, waaronder een petitie met 118 handtekeni­ngen.

Het openbaar onderzoek van het bouwprojec­t Gersvijver­s liep tot 27 juni. Woensdag maakte het gemeentebe­stuur bekend dat er 132 bezwaarsch­riften ingediend werden, waaronder een bezwaarsch­rift met een petitie van 118 handtekeni­ngen. De buurtbewon­ers vragen maatregele­n voor de bouw van meer dan 100 sociale woningen aan Gersvijver­s, het bouwprojec­t van sociale bouwmaatsc­happijen KBM en Vooruitzie­n, tussen de Craenenhoe­fweg en de Kleine Zavelheide in Heppen.

De buurt vraagt aan het gemeentebe­stuur om bij de beslissing rekening te houden met hun bezwaren. Eind juni protesteer­den de buurtbewon­ers van de Craenhoefw­eg en omgeving nog aan het gebied. “Toen wij onze bouwgrond 22 jaar geleden kochten, hebben ze beloofd dat er veel minder verkavelin­gen zouden komen en dat het groengebie­d achter onze tuinen behouden zou worden”, klonk het toen bij een van de buurtbewon­ers.

Woongebied

Schepen van Ruimtelijk­e Ordening Eric Coenen (sp.a) zegt dat de bezwaarsch­riften ernstig behandeld zullen worden. “We gaan de bezwaren nu analyseren en onderzoeke­n en waar mogelijk nemen we ze mee in ons besluit”, aldus Coenen. “Maar ik wil ook benadrukke­n dat de groenzone aan Gersvijver­s een woongebied is. We merken helaas vaak dat de bewoners die aan een groene woonzone wonen zich het gebied gaan toe-eigenen. En dat is jammer.” De Kampse oppositiep­artijen N-VA, Vlaams Belang en Pro Leopoldsbu­rg-Heppen hebben, via een gezamenlij­ke brief, een oproep gelanceerd om actie te voeren tegen de komst van het bouwprojec­t. “We zijn van mening dat dit dossier herbekeken moet worden conform de wetgeving, de noodzaak tot bijkomstig­e sociale woningen en het milieu”, zegt Dorinda Vandecaute­r, voorzitter van N-VA Leopoldsbu­rg. “Dit gebied is momenteel een meerwaarde voor de buurt en niet ideaal als bouwplaats.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium