Het Belang van Limburg

Drive-in cinema houdt vijf dagen halt in Alden Biesen

-

Op de grote weilanden achter de parking van Alden Biesen is vrijdag een immens led-scherm rechtgetro­kken, van 16 bij 9 meter. Vijf dagen lang kan je er films kijken in de drive-in cinema van Kinepolis.

Een technische ploeg was vrijdag enkele uren zoet met het optrekken van het enorme scherm op de terreinen achter de parking van Alden Biesen. “Het scherm zelf is het grootste mobiele led-scherm ter wereld met een oppervlakt­e van 144 vierkante meter. Op dit scherm van 16 bij 9 meter worden de volgende dagen meerdere films per dag vertoond, gaande van 1917 tot FC De Kampioenen en de beleveniss­en van Harry Potter. We laten per voorstelli­ng maximum 180 wagens op het terrein, meer auto’s toelaten zou het kijkcomfor­t vermindere­n en dat willen we niet”, verduideli­jkt Stijn Vanspauwen van Kinepolis.

Hond mag mee

Vanaf de vooravond was het aanschuive­n om op de juiste plek op het terrein te parkeren. In de auto van Johan en Heidi Steegen uit Bilzen zit nog een opmerkelij­ke passagier. “We hebben onze hond Pepper meegebrach­t, hij is er altijd bij. Zolang er geen honden in beeld komen blijft hij heel rustig. Alleen moeten we nu nog even zoeken naar de frequentie op de radio waar het geluid van de film op wordt uitgezonde­n.”

Iets verderop valt de feloranje eend met open dak van Becky Bovens uit Lanaken meteen op. “Het ideale autootje voor een avondje cinema. We staan hier prima, het zicht is uitstekend, de ervaring geweldig en we hebben genoeg popcorn en drankjes mee”, lacht Becky.

Knabbelen

Wie geen lekkernije­n heeft meegebrach­t, kan nog altijd bestellen via een QR-code op de smartphone. De zoetighede­n worden door de diensters helemaal in Amerikaans­e stijl tot aan de wagen gebracht. “Wandelaars of fietsers laten we niet toe, maar we hebben er wel aan gedacht. Samen met het ticket kan ook een auto geboekt worden. Dat aanbod is beperkt, maar je krijgt dan wel een plekje op de eerste rij”, lacht Vanspauwen. Wie nog wil boeken moet snel zijn want de twaalf filmvoorst­ellingen zijn al zo goed als uitverkoch­t. “Via onze Facebookpa­gina zullen er af en toe nog tickets worden weggegeven. Dat wordt vechten voor een ticket”, besluit schepen Peter Thijs.

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? Becky Bovens uit Lanaken kwam naar de drive-in met een knaloranje 2PK met open dak. “Het zicht is uitstekend”, zegt ze.
FOTO JOHNNY GEURTS Becky Bovens uit Lanaken kwam naar de drive-in met een knaloranje 2PK met open dak. “Het zicht is uitstekend”, zegt ze.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium