Het Belang van Limburg

Fietsbieb opent de deuren

- Raymond Polus

DEELECONOM­IE

KORTESSEM

Vandaag opent de nieuwe Fietsbieb in Kortessem de deuren. Het is al de zevende fietsbieb in Limburg.

Schepen Ria Steegmans (CD&V) haalde de Fietsbieb naar Kortessem. “Bij de Fietsbieb kunnen kinderfiet­sen tot 12 jaar geleend worden. Kinderen ontgroeien hun fiets snel. Voor jonge gezinnen is dit een behoorlijk­e uitgave op het gezinsbudg­et. Voor mensen in en op de rand van armoede (en kansengroe­pen) biedt de Fietsbieb een extra kans om op hun gezinsbudg­et te besparen en tevens hun mobiliteit te verhogen.” Voor 20 euro lidgeld per jaar kan iedereen tot 12 jaar een fiets ontlenen uit een kwaliteits­volle stock.

“Onze Fietsbieb wordt bemand door 4 vrijwillig­ers die de fietsen gebruikskl­aar maken. Ze hebben een opleiding of zijn handige klussers. Een vrijwillig­er staat in voor de administra­tie.”

De Fietsbieb is een idee van Diepenbeke­naar Bart Bijnens. “Kortessem is na Diepenbeek, Ham, Genk, Pelt, Oudsbergen en Riemst de zevende afdeling van ons project. In totaal doen we beroep op een 50-tal vrijwillig­ers. Op dit ogenblik hebben we een zo’n 900 leden. In september opent een Fietsbieb in Beringen en later ook in Maaseik, Hamont-Achel en Houthalen-Helchteren.”

→ Fietsbieb, Pieter Geert Buckinxstr­aat 5 ( vroegere UIT in Kortessem), op afspraak. Inschrijve­n kan via https://www.supersaas.nl/schedule/ Fietsbieb_Kortessem/

 ?? FOTO RAPO ?? De Fietsbieb opent vandaag.
FOTO RAPO De Fietsbieb opent vandaag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium