Het Belang van Limburg

Bekladde kapel in Winterslag krijgt nieuw likje verf

- Elise Van Roy

VRIJWILLIG­ERSWERK

GENK

Vier mannen uit Winterslag (Genk) hebben maandag het kapelletje van de vierde cité op eigen kosten opgeknapt. Een dag eerder had een verliefd koppeltje er een liefdesboo­dschap op gespoten met graffiti.

Een verliefd koppeltje liet in het weekend een boodschap achter op de Genkse kapel. Het meisje had in het Turks een tekst op de muur gespoten: “Houd je van mij zoals ik ooit van jou heb gehouden?” Waarop de jongen antwoordde in het Turks met: “Ja, ik heb zoveel van je gehouden als jij van mij hebt gehouden.”

De identiteit van het de twee is niet bekend. Er is ook geen aangifte gedaan bij de politie. “Ze gaan hen toch nooit vinden, daar komt niets meer van”, vertelt Antonio Paiano (35). Samen met drie vrienden heeft hij echter wel besloten om de graffiti weg te halen.

Wederzijds respect

“Winterslag is een multicultu­rele wijk”, zegt Antonio. “Wederzijds respect is daarbij heel belangrijk.” Zelf is hij van Italiaanse origine, initiatief­nemer Hicham Mellouli (36) heeft Marokkaans­e roots. Orhan Duygu (35) komt uit een Turkse familie en Adem Demir (36) is dan weer van Koerdische origine. De vier mannen hebben samengeleg­d om verf te kopen en hebben de graffiti overschild­erd. Ze willen zo een signaal geven. “We moeten respect hebben voor elkaars gebedshuiz­en. Als een moskee beklad was, dan hadden de moslims dat ook helemaal niet leuk gevonden. Wij willen duidelijk maken dat we het in de omgekeerde richting ook niet aanvaarden.”

 ?? FOTO RR ?? Samen met drie vrienden verwijderd­e Antonio Paiano de liefdesboo­dschappen van de kapel.
FOTO RR Samen met drie vrienden verwijderd­e Antonio Paiano de liefdesboo­dschappen van de kapel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium