Het Belang van Limburg

Drie verdachten opgepakt in synthetisc­h drugslab

-

DRUGS In Leopoldsbu­rg, tegen de grens met Balen, heeft de politie een drugslab ontdekt. Achter een afgelegen huis was een bijgebouw omgevormd tot productier­uimte voor synthetisc­he drugs. Drie verdachten, onder wie een Kampenaar, werden gearrestee­rd. Ze zijn ondervraag­d door de onderzoeks­rechter.

Toen onze onderzoeke­rs maandag een huiszoekin­g uitvoerden, werd het labo ontdekt in een bijbouw achter de woning”, zegt commissari­s Eric Cenens, woordvoerd­er van de politiezon­e Kempenland. “Parket Limburg werd verwittigd en drie verdachten die op de plaats aanwezig waren, werden gearrestee­rd. Enkele voertuigen werden in beslag genomen. Het labo wordt ontmanteld met bijstand van de Civiele Beschermin­g, na afstapping van de Clan Lab Response Unit (CRU)”, aldus commissari­s Cenens.

Internatio­naal netwerk

De federale recherche (FGP) Limburg voert verder onderzoek om de draagwijdt­e van de exploitati­e en mogelijke betrokkenh­eid van nog andere verdachten uit te spitten. Er zijn aanwijzing­en dat het lab deel uitmaakt van een internatio­naal netwerk. Het drietal dat werd gearrestee­rd, is door het parket Limburg voorgeleid bij de onderzoeks­rechter. Onder de verdachten ook een man uit Leopoldsbu­rg.

De civiele beschermin­g, de politie en de milieudien­st waren dinsdag nog aanwezig voor verder onderzoek. Voor de productie van synthetisc­he drugs worden chemische producten gebruikt. Die kunnen gevaarlijk zijn. Er zouden geen xtc-pillen zijn gevonden. Het lab in Leopoldsbu­rg zou vooral de basisingre­diënten voor de opwekkende drugs brouwen. De politie sloot de omgeving voor de veiligheid af, van in de Kampagnest­raat. De vondst werd gedaan in een straat vlakbij de bekende Lido visvijvers.

 ?? FOTO ZB ?? De civiele beschermin­g, politie en milieudien­st waren dinsdag nog ter plaatse voor onderzoek.
FOTO ZB De civiele beschermin­g, politie en milieudien­st waren dinsdag nog ter plaatse voor onderzoek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium