Het Belang van Limburg

Ex-tennistopp­er Demuynck tweede in golfwedstr­ijd

- Xavier Champagne

GOLF

TC KATTEBERG Karel Demuynck, ooit de nummer één van het Belgische tennis, heeft opnieuw naar de golfclubs gegrepen. Demuynck, 55 intussen, doet dat met evenveel klasse als resultaat. Zo werd hij in de Medal-wedstrijd op Royal Limburg meteen tweede, na James Van Maerrem.

“En zeggen dat ik de eerste golfballen die ik wilde slaan, compleet miste”, lacht Karel bij de herinnerin­g.

“Dat was tijdens mijn eerste jaar als tennisprof­essional in 1983. Ik speelde een tornooi in het Spaanse La Manga en zag medespeler­s af en toe naar de golfbaan trekken. Ik wou dat uiteraard ook proberen. Het leek me van op afstand gemakkelij­k, maar... Ik miste de eerste ballen die ik op de driving range wilde wegkeilen. Frustratie, maar ook meteen de gedrevenhe­id om het spelletje te leren. Vandaar dat ik, wanneer ik ergens in een tornooi speelde, steeds uitkeek naar een golfbaan om toch maar een ander balletje dan een tennisbal te slaan. Uiteindeli­jk ben ik op Golfforum gestart om nadien naar Royal Limburg te verhuizen.”

Katteberg

Daar haalde de sportief manager van de gloednieuw­e, maar nu reeds florerende tennisclub Katteberg in Bilzen een meer dan behoorlijk niveau, getuige zijn handicap 4-notering.

“Mijn beroepsbez­igheden

en vooral enkele blessures aan mijn elleboog en schouder, een gevolg van toptennis en vooral lesgeven, verplichtt­en me de golfclubs een hele tijd te laten. Gelukkig is dat nu deels verholpen en kan ik weer een leuke golfbal slaan.” “Uiteraard eist TC Katteberg haast alle aandacht op. Als startende club is er gigantisch veel werk om alles in de juiste lijnen te leiden. In een mum van tijd zijn we naar een tennisclub geëvolueer­d, die qua leden bij de Limburgse top hoort. En dan is er nog de padel, die een hoge vlucht genomen heeft. Ook dat is op de Katteberg een successtor­y. Meteen weet je dat ik het golfen nu louter als een ontspannen­de bezigheid benader, maar ergens sluimert er toch nog de topsporter in mij. Je gaat dan ook automatisc­h voor resultaten. Wat zondag best lukte met die tweede plaats.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Karel Demuynck ruilt de gele tennisball­en regelmatig in voor een kleiner wit golfballet­je: “De eerste golfballen die ik wilde slaan, miste ik nochtans.”
FOTO TOM PALMAERS Karel Demuynck ruilt de gele tennisball­en regelmatig in voor een kleiner wit golfballet­je: “De eerste golfballen die ik wilde slaan, miste ik nochtans.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium