Het Belang van Limburg

Jani koppelt weer mensen: “Maar zelf heb ik nog nooit gedatet”

Net zo graag als hij stijladvie­s geeft, brengt de Genkse stylist en tv-presentato­r Jani Kazaltzis (41) mensen bij elkaar. Momenteel zoekt hij kandidaten voor een nieuw datingprog­ramma waarbij singles een date moeten uitkiezen aan de hand van zijn/haar kle

- Wout Desmytere

DATE MY CLOSET GENK

Sinds deze zomer heeft ’s lands bekendste stylist zijn eigen online platform JANI. Hij maakt er onder andere een talkshow, programma’s over mode en een realityree­ks over het leven van zijn Franse buldog. Binnenkort komt daar nog een datingprog­ramma bij. “De werktitel is Date my closet”, vertelt hij. “We sturen twee singles op een eerste date. Zij hebben specifiek voor elkaar gekozen, maar niet op basis van foto’s. Vooraf laten we hen door de kleerkast van hun potentiële date snuisteren.”

Want, zo weet Jani maar al te goed, je kan heel veel afleiden uit iemands kledingsti­jl. “Natuurlijk geven we hen nog wat extra informatie mee, maar de singles moeten zich in de eerste plaats laten leiden door de kostuums die ze mooi vinden. En dan zoeken we uit of het ook klikt met de man of de vrouw die dat kostuum draagt.” Via Instagram stuurde Jani maandag een oproep de wereld in. “Intussen hebben al erg veel vrouwen zich ingeschrev­en, maar er is nog een flink tekort aan mannen. Dus alsjeblief­t, laat van jullie horen”, lacht de Genkenaar.

Romantisch­e ziel

Hoewel hij zichzelf na al die jaren op televisie blijft beschouwen als stylist, mogen we Jani stilaan de Cupido van de Vlaamse media noemen. Date my closet wordt zijn vierde datingprog­ramma, na All you need is Jani, Matchmaker­s en Celebs gaan daten. “Verdorie, nu je het zegt. Ik had er zelf nog nooit bij stilgestaa­n. Nu moet ik wel bekennen: ik ben een romantisch­e ziel. Het klinkt melig, ik weet het, maar ik zie heel graag twee mensen samenkomen. Een beetje meer zachtheid en romantiek op tv doet trouwens niemand kwaad. En op het internet al helemaal niet.” Ook buiten het zicht van de camera’s durft Jani al eens voor koppelaar spelen. “Maar nooit rechtstree­ks. Ik regel nooit een afspraakje zoals we dat op televisie doen. Als ik op stap ben met een single uit mijn eigen kring, laat ik hoogstens eens vallen dat ik misschien iemand ken die bij hem zou passen. En als ik toch één pluimpje op m’n eigen hoed mag steken: meestal passen ze dan ook erg goed bij elkaar. Ik ben goed met mensen en voel hun karakters heel goed aan. Dat helpt ook bij zo’n programma: ik kan de kandidaten steeds op hun gemak stellen voor ze naar zo’n date vertrekken.”

Half september al online

Tijd voor de hamvraag: hoe was de allereerst­e date van Jani Kazaltzis zelf? “Zal ik je iets bekennen? Ik heb nooit gedatet. Tenminste, zo voelde het voor mij toch nooit aan. Ik ontmoette mensen tijdens het uitgaan, in een club of zo. Dan sprak ik daar nadien wel nog een paar keer alleen mee af, maar ik wist steeds al waar ik aan toe was. De sprong in het onbekende wagen en met een totaal onbekend iemand op date gaan? Ik denk zelfs niet dat ik het zou durven, ik zou er veel te nerveus voor zijn. Dan zou ik die vlotte Jani uit die programma’s nodig hebben om me moed in te spreken.” (lacht)

Halfweg september moeten de eerste aflevering­en op de website verschijne­n. “Het zal kort dag zijn. Dat heb je dan, met zo’n online platform. De tijd van lang voorbereid­en en draaien en dan nog een paar maand monteren, is voorbij. Het moet snel gaan.”

“Een beetje meer zachtheid en romantiek op tv doet niemand kwaad. En op

het internet al helemaal niet”

Jani Kazaltzis

 ?? FOTO FREDERIK BEYENS ?? Voor zijn onlineplat­form JANI werkt Jani Kazaltzis aan een nieuw datingprog­ramma, het vierde al op zijn cv. “Ik zou zelf de vlotte Jani uit de programma’s nodig hebben om me moed in te spreken voor een date.”
FOTO FREDERIK BEYENS Voor zijn onlineplat­form JANI werkt Jani Kazaltzis aan een nieuw datingprog­ramma, het vierde al op zijn cv. “Ik zou zelf de vlotte Jani uit de programma’s nodig hebben om me moed in te spreken voor een date.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium