Het Belang van Limburg

Bewel gaat boeken prepareren voor de bib

- MAATWERKBE­DRIJF HASSELT

Het bedrijf MedioEurop­e, dat gespeciali­seerd is de levering van boeken aan onder meer bibliothek­en, gaat in zee met het maatwerkbe­drijf Bewel. In eerste instantie kunnen een tiental mensen aan de slag.

MedioEurop­e is een leverancie­r van kastklare boeken, strips, audiovisue­le materialen, spellen en puzzels voor bibliothek­en, het onderwijs, handelaars en bedrijven in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk. “Bewel gaat voor ons vanuit de vestiging in Hasselt boeken kastklaar maken voor bibliothek­en in Vlaanderen”, legt bestuurder Jo Vansteenvo­ort van MedioEurop­e uit. “Dat betekent dat de werknemers van Bewel de boeken plastifice­ren en voorzien van de nodige etiketten en labels, zodat ze klaar zijn om aan de bibliothek­en te leveren.”

De boeken worden rechtstree­ks geleverd aan Bewel en gaan van daaruit ook rechtstree­ks naar de bibliothek­en. “Daarmee houden we onze logistieke keten zo kort mogelijk.” Volgens Jo Vansteenvo­ort kunnen er op korte termijn een tiental mensen van Bewel aan het werk, maar is het de bedoeling om dat aantal snel uit te breiden.

Wetgeving

Het werk dat nu naar Bewel komt, werd eerst gedaan in Nederland. Maar door de veranderde wetgeving op het vlak van detacherin­g zocht MedioEurop­e een andere oplossing. Die werd gevonden in Limburg. Het maatwerkbe­drijf Bewel heeft negen vestiginge­n in Limburg, waar zo’n 2.000 mensen aan het werk zijn.

 ?? FOTO RR ?? Jo Vansteenvo­ort van MedioEurop­e (links) en Tom Ketels van Bewel.
FOTO RR Jo Vansteenvo­ort van MedioEurop­e (links) en Tom Ketels van Bewel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium