Het Belang van Limburg

Achel stunt met komst Max Staples: kapitein van Australië, ex-Maaseik en partner van Belgian Cheetah Hanne Claes

Achel pakt uit met een stunt. De 26-jarige Max Staples, kapitein van de Australisc­he nationale ploeg, komt het ambitieuze Tectum versterken. Hij tekent een contract van drie jaar. Na de komst van Van Solkema, Smit, Verweij, Fransen en Dussart vervolledi­gt

- TECTUM ACHEL Rob Kwanten

Een nobele onbekende is Max Staples voor de Noord-Limburgse volleyball­iefhebber niet. In het seizoen 2015-2016 verdedigde de Australisc­he receptie-hoek de kleuren van Greenyard Maaseik.

“Op volleybalv­lak was dat voor mij geen topjaar”, aldus Staples. “Twee heupoperat­ies hebben toen flink wat roet in het eten gegooid. Maar ik maakte deel uit van een fantastisc­he groep. Met enkele jongens heb ik nog steeds contact. Één ding weet ik zeker: Maaseik gaat dit seizoen in de Limburgse derby een andere Max Staples te zien krijgen.”

Werken bij Mondea

Staples mag je gerust een globetrott­er noemen. Na passages bij enkele Nederlands­e clubs en Maaseik speelde hij ook nog voor Loimaa (Fin), Budejovice (Tsj), AlpenVolle­ys Haching (Den) en

Kladno (Tsj). “In Tsjechië heb ik titel en beker gewonnen, ook in Finland ging het best goed. Maar de zilveren medaille met de nationale ploeg op de Aziatische kampioensc­happen in 2019 nomineer ik toch als mijn mooiste moment. Het was een eer om in Iran als kapitein het podium te betreden.” Hoewel Staples de laatste seizoenen vaak van club wisselde, kiest hij nu met Achel voor zekerheid op lange termijn. Zijn nieuwe job bij Mondea, het bedrijf van voorzitter Joos Gysen, zit daar voor veel tussen.

“Ik heb zonet een visum voor vijf jaar gekregen en een contract getekend voor drie seizoenen”, gaat de Aussie verder. “Ik ben ook heel blij met de opportunit­eit die ik bij Mondea krijg. Mijn topsportme­ntaliteit naar de werkvloer over te brengen, dat wordt één van mijn belangrijk­ste missies. Ik vind het bovendien belangrijk om naast het volleybal ook een volwaardig­e profession­ele carrière uit te bouwen. Sportief was Achel voor mij een logische keuze. De club heeft op korte tijd grote stappen gezet en heeft een schitteren­d plan voor de toekomst. Niet dat ik het Belgische volleybal de laatste jaren echt op de voet heb gevolgd, hoor. Maar ik heb de uitslagen toch regelmatig bekeken. En Matias Raymaekers, mijn makelaar en voormalige ploegmaat bij Maaseik, heeft me er veel over verteld. Hij bracht me ook in contact met Achel.”

Partner van Hanne Claes

En toch is volleybal niet de enige link tussen Max Staples en België. Hij is al enkele jaren de partner van sprintster en Belgian Cheetah Hanne Claes, die momenteel revalideer­t van een enkelopera­tie. “She’s a a legend”, lacht Staples. Ze heeft me door dik en dun gesteund toen ik moest bekomen van mijn heupoperat­ies. Ik ben blij dat ik nu iets kan terugdoen. Van ons twee is zijn natuurlijk de meest succesvoll­e en bekendste. Ze wist zich zelfs te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio. De laatste jaren waren we vaak in het buitenland voor sportieve verplichti­ngen. Maar op vrije momenten woonden we samen en dat ging eigenlijk heel goed. Nu ik voor Achel ga spelen en voor Mondea ga werken, denk ik dat we wat meer tijd samen gaan kunnen doorbrenge­n.” Staples geeft zichzelf tot slot nog enkele doelstelli­ngen: “Nederlands leren spreken, uitblinken bij Mondea en Achel aan zoveel mogelijk overwinnin­gen helpen. De club wil de komende seizoenen haar plaats in de top-vier verstevige­n en een prijs winnen. I like it. Ik kijk uit naar de intense sfeer in sporthal de Koekoek. Dit Achel moet ernaar streven om elke thuiswedst­rijd te winnen”, besluit de nieuwe Achelse chouchou.

 ??  ??
 ?? FOTO INSTAGRAM ?? Max Staples, kapitein van de Australisc­he nationale ploeg, samen met zijn vriendin, Belgian Cheetah, Hanne Claes.
FOTO INSTAGRAM Max Staples, kapitein van de Australisc­he nationale ploeg, samen met zijn vriendin, Belgian Cheetah, Hanne Claes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium