Het Belang van Limburg

Wout van Aert opnieuw op podium

-

De aankomst in Turijn was ook zonder Sam Bennett (hij raakte zijn treintje kwijt en kwam niet in het stuk voor) een waardige waardemete­r voor wat kan volgen op de Via Roma in Sanremo. Naast Van Aert tekenden tenslotte ook Caleb Ewan, Arnaud Démare, Fernando Gaviria en Peter Sagan present. Van de benen sparen of de risico’s vermijden was er bij de winnaar van Strade Bianche helemaal geen sprake.

“Als je sprint, neem je altijd risico’s. Dus dat is voor mij geen reden om niet te sprinten. Ik zag

deze finale als een goeie impuls voor zaterdag. Het was de bedoeling om mijn sprintbene­n eens te testen en dat is aardig gelukt.” Voor Van Aert was het zijn eerste massasprin­t sinds zijn Tourzege in Albi. Meer dan een jaar en heel wat drama geleden. De kopman van Jumbo-Visma was dan ook opgelucht met het resultaat. “Ik onthoud dat er niks mis is met mijn sprint. Naar mijn gevoel sprinten Ewan en Démare niet sneller dan mij, ik zat gewoon iets verder geposition­eerd toen de sprint werd ingezet. Als we zaterdag in Sanremo met een kleine of grote groep naar de meet gaan, weet ik dat ik geen schrik moet hebben van te mikken op de sprint.”

Zeker omdat het parcours van Milaan-Turijn niet te vergelijke­n valt met dat van Milaan-Sanremo. Onderweg was het quasi biljartvla­k en lag de intensitei­t in het peloton niet bijzonder hoog, waardoor de sprinters fris aan de slotkilome­ter begonnen. Zaterdag liggen de afstand in kilometers, de snelheid en de hoogtemete­rs een pak hoger. Dat beseft ook Van Aert: “Dat zal mijn kansen ten goede komen. Het vertrouwen dat ik in deze sprint zocht, zit nu stevig in mijn achterzak.”

UITSLAG: 1. A. Demare (Fra/Groupama-FDJ) 198.0 km in 4u18’57” (gem.: 45.878 km/u); 2. C. Ewan (Aus); 3. W. van Aert; 4. P. Sagan (Svk); 5. D. van Poppel (Ned); 6. N. Bouhanni (Fra); 7. F. Gaviria (Col); 8. M. Belletti (Ita); 9. D. Smith (NZl); 10. B. Swift (GBr); 12. L. Naesen; 15. O. Naesen; 18. P. Vanspeybro­uck; 41. J. De Buyst 28”; 43. D. De Bondt 32”; 49. T. Van der Sande 1’24”; 55. N. Van Hooydonck 1’27”; 62. S. Leysen; 69. S. Vandenberg­h; 72. Ph. Gilbert; 79. N. Maes; 92. T. Declercq; 100. L. Vervaeke.

 ?? FOTO PHN ?? Wout van Aert (rechts) moet enkel Arnaud Démare en Caleb Ewan voor zich dulden.
FOTO PHN Wout van Aert (rechts) moet enkel Arnaud Démare en Caleb Ewan voor zich dulden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium