Het Belang van Limburg

“Club kan enkel zichzelf kloppen in de titelstrij­d”

-

IS CLUB BRUGGE OPNIEUW DÉ TE KLOPPEN PLOEG?

“De eenzame hoogte waarop Club Brugge zich momenteel bevindt, is een werk van lange adem geweest. Het is de perfecte uitvoering van het plan dat Bart Verhaeghe een jaar of tien geleden heeft uitgezet en waarvan niet meer werd afgeweken. Daarvoor verdient de clubleidin­g lof. Nu het zich op dat niveau heeft getild, tracht Club te doen wat clubs als Bayern München, PSG en Olympiakos al jaren doen: ervoor zorgen dat ze elk jaar de vetpot van de Champions League pakken zodat de rest hen niet kan bijbenen.”

“Dat is dus de inzet: elk jaar nog wat sterker worden met de centen die aan het kampioenen­bal verbonden zijn. Zo kan Club ook belangrijk­e spelers aantrekken en de sterkhoude­rs aan boord houden. Kijk naar wat ze met Hans Vanaken gedaan hebben. Toen Ajax en PSV achter zijn diensten hengelden, bood Club de Lommelaar een contractve­rlenging aan waardoor de Nederlands­e topclubs achter het net visten. Dat is nog nooit vertoond in België. Gent probeert nu hetzelfde te doen met Jonathan David, dat zijn allemaal positieve signalen. Het bewijst dat onze competitie sterker wordt dankzij een aantal clubs.” “We moeten er ook niet flauw om doen: als je voor een Belgische topploeg als Club kan spelen, zit je goed. Je speelt in principe elke week thuis, want je kan alle verplaatsi­ngen met de bus afleggen. De verste uitwedstri­jd is een uurtje of twee, drie rijden. België is in dat opzicht een luxeland om in te voetballen, hier kan je familieman en profvoetba­ller tegelijk zijn. Een wezenlijk verschil met de topcompeti­ties, waar de spelers vaker onderweg zijn dan hen lief is.”

“Club doet er alles aan om de voorsprong op de concurrent­ie vast te houden. Hun grote voordeel is dat ze met hetzelfde concept, dezelfde trainer en hetzelfde team verder kunnen. Vul dat nog aan met enkele gerichte versterkin­gen, supertalen­ten of spelers die al een zekere expertise hebben, en je begrijpt dat het team van Philippe Clement inderdaad opnieuw dé te kloppen ploeg wordt. Een team dat een uitstekend­e mix kent van ervaring en talent. Ik ben benieuwd naar de ontwikkeli­ng van jonge talenten als Kossounou en De Ketelaere.”

“Ik heb het gevoel dat Club enkel zichzelf kan kloppen in de titelstrij­d. Daarmee bedoel ik dat er spelers kunnen zijn die het in het post-kampioenen­jaar te licht opnemen, of dat er interne strubbelin­gen ontstaan die zich wel vaker in zo’n seizoen kunnen voordoen. Niet te vergeten moet Club ook in de Champions League aan de bak. Daar zal de ploeg boven haar niveau moeten uitstijgen. En daarin zit het verschil met de echte topclubs: die spelen in de Champions League op hun normale niveau en moeten zich er niet forceren.”

ANDERLECHT

Tau traint mee, Bundu onderweg -

Paars-wit kondigde officieel de komst van Percy Tau aan. De Zuid-Afrikaan trainde meteen mee, net als Bogdan Mykahylich­enko. Het duo zal speelgerec­htigd zijn tegen KV Mechelen, maar wellicht raakt Tau door zijn beperkte voorbereid­ing niet speelklaar. Ook Nany Dimata trainde met de groep. Intussen groeien Anderlecht en Aarhus naar elkaar toe over een transfer van Mustapha Bundu. Er wordt eerstdaags een doorbraak verwacht.

WAASLAND-BEVEREN Faucher nieuwe spits -

Jordan Faucher (28) is de nieuwe spits van Waasland-Beveren. Hij komt transfervr­ij over van het Griekse Xanthi en speelde eerder voor Antwerp en Doornik.

CERCLE BRUGGE Engelse videoanali­st -

DE PLAY-OFFS BLIJVEN BEHOUDEN, EEN GOEDE ZAAK OF NIET?

De Engelsman Stuart Metcalf (33) is de nieuwe performanc­e coach en videoanali­st bij Cercle. Hij komt over van Tottenham.

EUPEN

80 jeugdspele­rs in quarantain­e -

Eupen plaatste 80 jeugdspele­rs in quarantain­e na twee Covid-besmetting­en. Spits Julien Ngoy (Stoke City) is in beeld.

BUITENLAND­S VOETBAL Fellaini onderuit -

In China verloor Marouane Fellaini met Shandong Luneng met 0-1 tegen Shangai Shenhua. De ex-Rode Duivel speelde 90 minuten.

 ?? FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY ?? Vanaken en Vormer vochten na de verloren bekerfinal­e een flink robbertje uit met Haroun. Een slechte generale repetitie voor de seizoensop­ener tegen Charleroi.
FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY Vanaken en Vormer vochten na de verloren bekerfinal­e een flink robbertje uit met Haroun. Een slechte generale repetitie voor de seizoensop­ener tegen Charleroi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium