Het Belang van Limburg

Odoi viert promotie met “rustig feestje” na seizoen van 400 dagen

- Guillaume Maebe

BUITENLAND­S VOETBAL PREMIER LEAGUE Geen huldiging, geen feest met 45.000 fans, geen promotie met toeters en bellen. Maar hoe anders het feestje ook was bij Fulham, met Denis Odoi (32) heeft België er een extra speler bij in de Premier League.

Dinsdag wist Fulham na verlenging­en een ticket voor de Premier League te veroveren. Op Wembley ging Brentford met 1-2 voor de bijl na twee goals van Joe Bryan. Voor Odoi, die na de zege vlotjes op de deklat van een van de doelen klom, betekende de zege de tweede promotie met Fulham in drie seizoenen. “Het voelt anders”, vindt de rechtsback. “Omdat het de tweede keer is, maar ook door de coronacris­is. Nu hebben we de titel gevierd in ons hotel met de staf, onze omkadering en de vrouwen en vriendinne­n. Dat mag in Londen, de regelgevin­g is hier nog niet verstrengd, zoals in België. Om half vier zat het er wel op toen van het hotel de muziek uit moest. Zo’n rustig feestje, wat chillen, op café of op restaurant: dat is goed voor mij. Ik word al wat ouder, hè. Maar dat neemt niet weg dat dit niet hetzelfde aanvoelt als twee jaar geleden, toen we vierden met 45.000 fans. Het is op een andere manier genieten. Ook van een huldiging is geen sprake.”

Seizoen van 400 dagen

Als een huldiging al zou mogen doorgaan, is er sowieso geen tijd meer om die in te plannen. Door corona heeft het seizoen in The Championsh­ip uitzonderl­ijk lang geduurd. Tussen de eerste en de allerlaats­te match dinsdag zaten één jaar en één dag. En over vijf weken start de Premier League al. “We hebben vakantie tot 24 augustus. Onze voorbereid­ing wordt kort,

 ?? FOTO AP ?? Oude bekenden vieren de promotie met Fulham naar de Premier League (v.r.n.l.): Odoi (ex-STVV), Kamara (ex-Kortrijk), Kebano (ex-KRC Genk) en Knockaert (ex-Standard).
FOTO AP Oude bekenden vieren de promotie met Fulham naar de Premier League (v.r.n.l.): Odoi (ex-STVV), Kamara (ex-Kortrijk), Kebano (ex-KRC Genk) en Knockaert (ex-Standard).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium