Het Belang van Limburg

Vandaag nieuw contract voor Kenny Steppe?

- Gunter Schoofs en Pieter Vanlommel

STVV Eerder deze zomer genoot Kenny Steppe interesse van Anderlecht, nu staat de doelman dicht bij een contractve­rlenging bij STVV. Verwacht wordt dat vandaag de laatste punten en komma’s worden ingevuld.

De huidige verbinteni­s van Kenny Steppe op Stayen loopt volgende zomer af. Door de belangstel­ling van Anderlecht moest de club sneller dan verwacht met de 31-jarige doelman rond de tafel zitten om zijn contract open te breken. Intussen is duidelijk dat beide partijen niet afkerig staan tegenover een langere samenwerki­ng. Verwacht wordt dat vandaag de laatste punten en komma’s worden ingevuld. Hoewel hij nog hinder aan de rug ondervindt, zal Steppe speelklaar geraken voor de openingsma­tch van zondag tegen AA Gent. Woensdag genoot hij net als de rest van de spelersgro­ep van een vrije dag. Vandaag roept Kevin Muscat zijn troepen weer samen en wordt er tactisch getraind met het oog op het bezoek van de Buffalo’s.

Garcia twijfelach­tig

Achter de naam van Pol Garcia staat een vraagteken. De Spanjaard liep in de oefenparti­j van vrijdag tegen Eupen een enkelbless­ure op en trok woensdag naar het ziekenhuis voor medische beeldvormi­ng. Als hij het duel tegen AA Gent niet haalt, zal Ko Matsubara allicht als linksback aan de partij beginnen. Intussen blijft het bestuur onderhande­len met buitenland­se spitsen om naar Stayen af te zakken. Als Colidio en Suzuki zondag zichzelf overtreffe­n, is er uiteraard geen haast bij. In het andere geval kan dat de onderhande­lingen sneller doen verlopen.

Twee duels op maandag -

STVV mag zich tussen speeldag drie en acht twee keer opmaken voor een wedstrijd op maandagavo­nd: op 24 augustus thuis tegen Oostende en vier weken later op bezoek bij Cercle Brugge. De topper op Stayen tegen Antwerp is voor zondagnami­ddag 16 september.

SPEELDAG 3 MA 24/8 20.45: STVV-Oostende SPEELDAG 4 ZA 29/8 16.15: Eupen-STVV SPEELDAG 5 ZO 13/9 16.00: STVV-Antwerp SPEELDAG 6 MA 21/9 20.45: Cercle Brugge-STVV SPEELDAG 7 ZA 26/9 18.30: KV Mechelen-STVV SPEELDAG 8 ZA 3/10 20.45: STVV-Kortrijk

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Kenny Steppe is op weg naar een langer verblijf bij STVV.
FOTO PHOTO NEWS Kenny Steppe is op weg naar een langer verblijf bij STVV.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium