Het Belang van Limburg

Transfer Mexicaan Arteaga is rond, Borges dicht bij uitleenbeu­rt

-

KRC Genk en de 21-jarige Gerardo Arteaga gaan de komende vijf seizoenen met mekaar in zee. Tenminste als de Mexicaanse linksback de medische testen doorstaat. Arteaga en zijn club Santos Laguna kondigden de transfer vorige week al aan, maar het was nog even wachten tot al het papierwerk afgerond was. Dat is nu het geval. KRC Genk hoopt de nieuwe aanwinst zo snel mogelijk naar België te laten overvliege­n.

Racing zoekt nu nog een creatieve middenveld­er, dan is het transferpl­aatje compleet. De Argentijn Brunetta is een potentiële piste.

Ook uitgaand beweegt er nog wat in de Luminus Arena. Zo staat Neto Borges dicht bij een transfer. De 23-jarige Braziliaan­se linksback wordt wellicht een seizoen uitgeleend aan het Griekse Panathinai­kos of aan Vasco da Gama uit zijn geboortela­nd.

Nieuwe coronatest­s -

Donderdag wordt bij alle Genkies weer een coronatest afgenomen, ook bij Maarten Vandevoord­t. Vrijdag weten we dus of iedereen in aanmerking komt voor een selectie tegen Zulte Waregem.

Op zondagmidd­ag tegen Club en Standard, twee keer op maandag -

De Pro League heeft de exacte aftrapuren van speeldag 3 tot en met 8 bekendgema­akt. Op speeldag drie en vier wacht Genk op zondagmidd­ag toppers tegen Standard en Club Brugge. Er staan ook twee maandagavo­ndwedstrij­den op het programma. Een overzicht: SPEELDAG 3 ZO 23/8 13.30: Standard-Genk SPEELDAG 4 ZO 30/8 13.30: Genk-Club Brugge SPEELDAG 5 MA 14/9 20.45: Beerschot-Genk SPEELDAG 6 ZO 20/9 18.15: Genk-KV Mechelen SPEELDAG 7 MA 28/9 20.45: Genk-Oostende SPEELDAG 8 ZA 3/10 16.15: W.-Beveren-Genk

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium