Het Belang van Limburg

Patro speelt gelijk voor ‘gemaskerde’ fans

- Jos Miscoria

AMATEURVOE­TBAL PATRO - SERAING 1-1 Patro heeft gisteravon­d voor 200 ‘gemaskerde’ toeschouwe­rs 1-1 gelijkgesp­eeld in een oefenduel tegen Seraing.

De partij vond plaats op het veld van Bregel Sport en de eersteprov­incialer liet alvast niets aan het toeval over om alles corona-proof te laten verlopen. “Zo namen we de temperatuu­r van de toeschouwe­rs en hebben we alle namen genoteerd op een lijst. Diegenen die geen mondmasker bij zich hadden, konden er ééntje kopen voor 2 euro. Want mondmasker dragen was voor iedereen verplicht. Alles verliep goed, al was het wel een vreemd zicht, al die mensen met een mondmasker op”, aldus Bregel-voorzitter Ivo Donné. Neo 1B-er Seraing was aan zijn tweede wedstrijd van de dag toe en verloor eerder met zijn hoofdselec­tie met 2-1 van AA Gent. Trainer Ferrera stuurde tegen Patro een verjongde kern het veld in. Amadou benutte na tien minuten al de eerste echte kans: 0-1. Patro kon vóór rust geen vuist maken, maar startte scherper aan de tweede helft waarin tester Omari meteen zijn doelpunt zag afgekeurd wegens buitenspel. Op het uur volgde dan toch de beloning met de gelijkmake­r door Brulmans op hoekschop. Mamadou haalde kort voor het einde nog eens hard uit, maar Rosala weerde knap.

PATRO: Rosala, Zotti, Renson, Corstjens, Vrijsen, Lenaerts (82' Gueroui), Reuten (46' Brulmans), Alessandro, Paesen (46' Hamdi), Brouwers (46' Omari), Cornet (68' Cheprassov).

SERAING: Werner, Godart, Pierrot, Mouhli, Basha, Labylle, Maydana, Nadrani (75' Kakudji), Boulenger, Amadou, Boseko.

DOELPUNTEN: 10' Amadou 0-1, 60' Brulmans 1-1. GELE KAARTEN: Alessandro, Corstjens, Brulmans. SCHEIDSREC­HTER: Schepers. TOESCHOUWE­RS: 200.(jmi)

→ Bekijk de samenvatti­ng van deze wedstrijd

op www.hbvl.be/sport

TENNIS

 ?? FOTO DICK DEMEY ??
FOTO DICK DEMEY
 ??  ?? De temperatuu­r van de toeschouwe­rs werd gemeten voor de partij. Patro speelde 1-1 gelijk tegen Seraing, hier gaat Reuten in duel met Pierrot.
De temperatuu­r van de toeschouwe­rs werd gemeten voor de partij. Patro speelde 1-1 gelijk tegen Seraing, hier gaat Reuten in duel met Pierrot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium