Het Belang van Limburg

Start EuroMillio­ns League uitgesteld tot 7 november

- Johnny Peeters

BASKETBAL EUROMILLIO­NS LEAGUE De Pro Basketball League heeft de start van de competitie in de EuroMillio­ns Basketball League uitgesteld van 2 oktober naar 7 november.

Oorzaken van het uitstel zijn de reisbeperk­ingen op Europees vlak, die momenteel nog gelden voor reizen van buiten de EU voor een groot aantal landen, waaronder de VS, de verscherpt­e beperkende maatregele­n getroffen door de Nationale Veiligheid­sraad en het lokale verbod op contactspo­rten in bepaalde regio’s. “Zoals elke andere beslissing binnen de Pro League was dat een unanieme beslissing”, aldus Limburg United-voorzitter Maarten Bostyn.

“Het was duidelijk dat het onmogelijk was om op 3 oktober te starten. Het zal nu afwachten worden hoe hevig de tweede golf van Corona

zal toeslaan en welke maatregele­n de veiligheid­sraad zal nemen.“

Trainingen

Ook voor het organisere­n van de trainingen moeten we week per week bekijken wat er verandert. Minister Weyts verklaarde wel dat de sportcompe­tities mogen starten, maar er is een groot verschil tussen indoor en outdoor sporten. Hij heeft die uitspraak gedaan zodat de voetbalcom­petitie dit weekend kan starten. Of wij in november kunnen spelen met publiek, dat zullen we ook moeten afwachten. We weten nog niet wanneer we onze buitenland­se spelers mogen verwachten. Dat zal voor elke speler verschille­nd zijn en we gaan dat donderdag bespreken. In de contracten is een clausule opgenomen voor het geval dat de competitie door Covid19 wordt uitgesteld of stilgelegd”, aldus nog Bostyn.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Maarten Bostyn.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Maarten Bostyn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium