Het Belang van Limburg

Hoogdag in Alken

-

Op het vijfsterre­ntornooi van TC Alken komt vandaag de Belgische top in actie. Ruben Bemelmans, Zizou Bergs en ook Kimmer Coppejans passeren allemaal de revue. Kimmer Coppejans, na Goffin nog steeds de nummer twee van België, wil schitteren.

“Ik ben niet tevreden over mijn vorm van de laatste weken”, geeft Kimmer toe. “Op 4 juli stapte ik in het huwelijksb­ootje. Daardoor kwam mijn achtste finale op het tornooi van De Brandt te vroeg. Op TC Gym en TC Mol raakte ik de ballen al een pak beter, maar nog steeds was het niet voldoende om de eindzege te pakken. In Alken wil ik nu echt wel knallen, zeker omdat de problemen met mijn schouder (Coppejans gaf forfait voor het tornooi van Wezel en moest in Mol opgeven tegen Bergs, nvdr) nu helemaal van de baan lijken. Achteraf gezien denk ik dat ik na mijn huwelijk te gretig ben beginnen tennissen. Maar ja, gedane zaken nemen geen keer.” In september verhuisde Coppejans van Oostende naar Ham, waar hij nu samenwoont met zijn Lummense eega. “Aangezien ik normaal 30 weken per jaar in het buitenland ben, was dat een logische keuze. Zo kan mijn vrouw dicht bij haar familie blijven wonen. Mij aanpassen aan de Limburgse mentalitei­t is geen enkel probleem. West-Vlamingen en Limburgers zijn immers uit hetzelfde hout gesneden”, besluit Kimmer.

Derde reekshoofd Christophe­r Heyman tekent vandaag helaas niet present. Heyman, de afgelopen weken nog finalist in Mol en halvefinal­ist in Wezel, geeft forfait. “Twijfelach­tig. Wij weten niet wat er aan de hand is”, aldus wedstrijdl­eider Patrick Engelen, die een niet gewettigde forfait optekende. Pierre-Yves Bailly mag zich daardoor de eerste kwartfinal­ist noemen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium