Het Belang van Limburg

DILSEN-STOKKEM

- Mark Dreesen

Aan de Zuid-Willemsvaa­rt in Lanklaar doken deze week plots meerdere caravans en tenten op van kampeerder­s en vissers. Sommigen kregen toelating van het schepencol­lege, maar niet iedereen in Lanklaar vindt dat een goed idee.

Naast de tuikabelbr­ug aan de nieuwe Zuid-Willemsvaa­rt in Lanklaar is er een rustplaats voor fietsers en wandelaars op het fietsroute­netwerk van het RLKM. Er staan enkele rustbanken, picknickta­fels, een fietsensta­lling en een monumentje uit glasscherv­en. Soms staat er een tent van een visser. Op het grasveld sloegen deze week plots meerdere gezinnen hun tenten op. “Het lijkt net een nieuwe camping aan het water”, reageren omwonenden een beetje verontwaar­digd. “Ik snap niet dat dit mag”, zegt Melanie Dirckx. “Zo veel caravans is een vreemd zicht op deze plek.”

“We zijn hier met meerdere familieled­en uit de regio Herselt en Booischot”, zegt Jana Lobner. “Het is een mooie locatie aan het water en de kinderen spelen hier graag. We hebben eerst toelating gevraagd aan het stadsbestu­ur van Dilsen-Stokkem.” Burgemeest­er Sofie Vandeweerd bevestigt dat ze toestemmin­g gaf aan de familie om er te kamperen tot en met zondag. “We hebben eerst het hele terrein langs de oever schoon geveegd”, aldus Lobner. “Zondag laten we het terrein ook schoon achter. We hebben zelfs huisvuilza­kken gekregen van de stad. Onze voortent geeft uit op het water. De mannen gaan graag vissen aan de voortent en zo blijven we in onze bubbel. We zijn ook al op verkenning gegaan aan het waterskice­ntrum en Tivoli. Onze inkopen doen we bij de plaatselij­ke middenstan­d en we genieten van al het mooie in eigen land.”

Vissers

Niet alle kampeergas­ten kennen elkaar. “Ik ben met vrienden om hier te komen vissen”, zegt Jean Kuypers uit Genk. “We hebben ons tentje opgeslagen voor twee

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium