Het Belang van Limburg

Houthalens­e driftkikke­r met mesje in mond knijpt agent in testikels

-

Een 34-jarige Houthalena­ar hangt een celstraf van 15 maanden boven het hoofd voor weerspanni­gheid tegenover de politie. Hij deelde kniestoten uit, kneep een agent in zijn testikels en probeerde meermaals het dienstwape­n van een inspecteur af te pakken.

Op 31 mei alarmeerde de vriendin van de verdachte de politie omdat de dertiger compleet tilt sloeg. Hij was onder invloed van cocaïne en had meerdere Bacardi Cola’s achterover gekapt. Bij aankomst van de politie viseerde de man niet langer zijn vriendin en haar dochter, maar wel de agenten. “De verdachte reageerde enorm agressief en spuwde zelfs een mesje uit”, sprak advocate Rachelle Neven. “Blijkbaar had hij het net gebruikt om drugs te versnijden. Zelfs toen de agenten hem in een wurggreep namen, bleef hij agressief. Hij kneep een inspecteur in de testikels, greep naar het dienstwape­n, deelde kniestoten uit ...” De twee agenten waren 21 en 37 dagen werkonbekw­aam. Ze vragen 2.500 euro schadeverg­oeding.

Uitgebreid strafblad

Met veel moeite slaagden de politieman­nen erin de man te boeien en tegen de grond te werken. Met de hulp van een extra politieplo­eg konden ze hem afvoeren. De procureur wees naar het gerechteli­jk verleden van de man. “Een strafregis­ter van zes bladzijden lang. Met meerdere straffen voor wapenbezit en agressie. Er staat zelfs een straf van vijf jaar op. Hij trekt geen lessen uit het verleden. Ik vorder 15 maanden cel.”

De verdachte zit sinds 1 juni achter de tralies en uitte zijn spijt in de rechtbank. “Ik ben in de fout gegaan. Het spijt me enorm.” Zijn advocate Sophia Lycops wees erop dat de vriendin en de ouders de betichte nog een kans willen geven. Ze vroeg om een probatiest­raf en wees erop dat eerdere veroordeli­ngen al van lang geleden waren. Vonnis op 7 september.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium