Het Belang van Limburg

Kobe Ilsen is nieuwe presentato­r van ‘Blind gekocht’

- Wout Desmytere

“Het is een warm en eerlijk programma, dat zo op Eén zou kunnen uitgezonde­n worden”

Kobe Ilsen

Presentato­r

In het voorjaar van 2021 zal u niet om Kobe Ilsen heen kunnen. De presentato­r kondigde dinsdag aan dat hij voor Eén een televisiev­ersie maakt van zijn populair radioprogr­amma #weetikveel, en in Het rad gooide hij er nog een nieuwtje bovenop: hij maakt een uitstapje naar Vier, waar hij Dina Tersago zal opvolgen als host van het Vier-programma Blind gekocht.

Eigenlijk was het niet Kobe Ilsen (38), maar kandidaat Manu die het nieuws meedeelde. Ilsen sprong woensdag even binnen in de studio van Het rad, als letterzett­er. Maar de kandidaten moesten ook een geheim van Ilsen achterhale­n, met als enige tip: “Ik zit er binnenkort in.” Na een aantal rondjes raden, kwam Manu met het goeie antwoord: “Ik presenteer Blind gekocht.”

Daarmee volgt Ilsen Dina Tersago (41) op, die de eerste twee seizoenen van het programma presenteer­de. In mei zette ze haar samenwerki­ng met zender Vier stop omdat ze het “te druk had bij VTM”. Ilsen neemt met plezier de fakkel over.

“Ik ben fan van het eerste uur”, zegt hij. “Elke aflevering heb ik gezien. En dat is geen plat promopraat­je, ik meen het echt. Ondervraag me straks maar eens, ik zal alles kunnen beantwoord­en. Hoewel ik moet toegeven dat ik aanvankeli­jk sceptisch stond tegenover het idee. Hebben we na Blind getrouwd echt nood aan iets als

Blind gekocht, dacht ik. Maar het programma wist me meteen te charmeren.”

Huis van vertrouwen

Gecharmeer­d zijn door een programma is één iets, een overstap maken naar een andere zender om het te kunnen presentere­n nog iets anders. Ilsen is immers nog enkele jaren exclusief verbonden aan de VRT. “Klopt, en ik verbreek dat contract ook niet. Toen Vier me deze opdracht aanbood, heb ik overlegd met het nethoofd van Eén. En die gunt me dit uitstapje, net zoals hij Peter (Van de Veire, die op Vier ‘De battle’ en ‘Het rad’ presenteer­t, nvdr.) dat gunt. De tijd dat een zender angstvalli­g zijn schermgezi­chten achter slot en grendel houdt, is intussen voorbij.” “De VRT zal de komende jaren ook doorgaan op die koers”, denkt Ilsen. “Een maand geleden vroegen politici in de richtlijne­n van de nieuwe beheersove­reenkomst van de omroep om de zogenaamde vedettencu­ltus wat af te zwakken. Daar was ze, naar mijn gevoel, sowieso al mee bezig. Zo laat je zien dat je een teamspeler bent in het medialands­chap. Het huis van vertrouwen, weet je wel.”

Samenwerki­ngen

VRT laat alvast weten dat ze steeds openstaat voor samenwerki­ngen met andere zenders. “Als het te combineren valt met onze plannen, past binnen de agenda en het gezicht het graag wil doen, dan bekijken we of dit te bespreken valt. Zoals nu het geval is met Kobe, of met Bart Peeters een tijd geleden bij The voice.”

Eenzelfde verhaal klinkt bij Vier. “Voor ons is dit niet nieuw: Gilles De Coster is zowel op Vier als VRT te zien en Sven De Leijer en Martin Heylen zijn na jarenlange Vier-programma’s nu op de VRT te zien. We houden van dergelijke collegiale samenwerki­ngen.” Bovendien vindt de presentato­r dat Blind gekocht nauw aansluit bij het soort programma’s dat de VRT maakt. “En dat vond het nethoofd ook. Dus kan ik straks ook met een gerust hart terug naar de nieuwsdien­st van Eén. Het is een warm en eerlijk programma, vind ik, met een positieve boodschap naar de kijker. Iedereen wordt vroeg of laat geconfront­eerd met de vastgoedma­rkt, met alle voor- en nadelen. Via Blind gekocht krijg ik de kans om enkele mensen op de goeie weg te helpen, samen met twee experten die top zijn in hun vak.”

Toekomst

Blind gekocht haalde de afgelopen jaren mooie kijkcijfer­s. Het eerste seizoen lokte gemiddeld rond de 664.000 kijkers, tijdens het tweede seizoen werden dat er al zo’n 839.000. De kans is dus groot dat het programma nog enkele seizoenen doorloopt. Blijft Ilsen aan boord? “Dat is nog afwachten. Voor hetzelfde geld zeggen de makers na dit seizoen: oei, die Ilsen, dat was misschien toch geen goed idee. (lacht) Laat ons eerst dit avontuur tot een goed einde brengen, dan denken we wel na over de toekomst.”

 ?? FOTO SBS BELGIUM ?? Kobe Ilsen kondigde in ‘Het rad’ aan dat hij de nieuwe presentato­r wordt van ‘Blind gekocht’.
FOTO SBS BELGIUM Kobe Ilsen kondigde in ‘Het rad’ aan dat hij de nieuwe presentato­r wordt van ‘Blind gekocht’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium