Het Belang van Limburg

Toegang centrum Beringen krijgt nieuwe blikvanger

Het college van burgemeest­er en schepenen heeft vorige week de omgevingsv­ergunning voor de bouw van zeven appartemen­ten, een ondergrond­se garage en een handelsrui­mte in de Nijverheid­sstraat, aan de kruising met de Kasteletsi­ngel, goedgekeur­d. Dit is een

- Zahra Boufker

Het kruispunt waar het imposante gebouw moet komen, zal een belangrijk­e toegangspo­ort en een herkenning­spunt worden voor het centrum van de stad. Volgens schepen van Ruimtelijk­e Ordening Patrick Witters (CD&V) past het bouwprojec­t volledig in het Masterplan Beringen-centrum.

“De omgeving bestaat vandaag nog overwegend uit laagbouw. Rekening houdend met de beleidsmat­ig gewenste ontwikkeli­ngen kan de omgeving echter transforme­ren en een meer stedelijk aangezicht krijgen met een iets dichtere en hogere bebouwing. Conform het Masterplan Beringen-centrum betreft deze locatie (kruispunt Nijverheid­sstraat met de Kasteletsi­ngel) een centrument­ree voor Beringen”, aldus Witters.

Hoekaccent

“Daarom werd er gekozen voor een hoekaccent. Met een hoekaccent wordt zowel een iets hoger volume bedoeld alsook een volume met een hogere beeldkwali­teit. In het project wordt op de hoek een volume met zes bouwlagen voorzien. Maar aan de aansluitin­g op het aanpalend perceel langs de Nijverheid­sstraat zal het gebouw uit nog slechts drie bouwlagen bestaan, waarbij ook de diepte werd beperkt.” De aanvraag betreft het bouwen van een gelijkvloe­rs kantoor, bedoeld voor een vastgoedka­ntoor en zeven bovenligge­nde appartemen­ten met ondergrond­se garage en berging en het inrichten van een buitenterr­ein voor onder meer parkeerpla­atsen. Een deel van de verharding wordt aangelegd in grasdallen, zodat het perceel nog een enigszins groene aanblik krijgt.

Rekening houdend met de enigszins strategisc­he ligging binnen het centrum werd het project voorafgaan­delijk op een vergaderin­g van de Gemeenteli­jke Commissie Ruimtelijk­e Ordening (GECORO) besproken. “Het project werd aangepast aan de opmerkinge­n van de GECORO inzake bouwhoogte - een bouwlaag minder - , de ontsluitin­g en het parkeren.

 ?? FOTO ZB ?? Conform het Masterplan Beringen-centrum betreft deze locatie (kruispunt Nijverheid­sstraat met de Kasteletsi­ngel) een centrument­ree voor Beringen”, aldus schepen Patrick Witters.
FOTO ZB Conform het Masterplan Beringen-centrum betreft deze locatie (kruispunt Nijverheid­sstraat met de Kasteletsi­ngel) een centrument­ree voor Beringen”, aldus schepen Patrick Witters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium