Het Belang van Limburg

“Krijg ik ooit mijn geld van Belpower terug?”

-

3 BELPOWER

In juni 2018 ging energielev­erancier Belpower in vereffenin­g. Sneu voor Stijn Daniëls, die als één van de 11.000 klanten van Belpower nog recht had op een terugbetal­ing. Wanneer die terugbetal­ing er komt, is niet zeker. Dat het niet véél zal worden, kwamen wij al wel te weten.

Toen de leveringsv­ergunning van Belpower in 2018 werd ingetrokke­n vanwege tal van problemen regende het klachten, voornameli­jk van klanten die hun kredietnot­a niet uitbetaald kregen. Zoals andere leverancie­rs rekende Belpower maandelijk­se voorschott­en aan. Eenmaal per jaar werd het totale energiever­bruik afgerekend. Klanten die maandelijk­s te veel hadden betaald, hadden geld te goed.

Stijn Daniëls was zo’n klant. Hij contacteer­de VUO in december 2018. “Ik was klant bij Belpower voor de levering van mijn elektricit­eit op mijn vorig adres in Alken”, zegt Stijn. “Toen Belpower de deuren moest sluiten, ben ik naar een andere provider overgescha­keld.”

“Op de afrekening van Belpower stond dat ik nog een tegoed had van 62,56 euro. Dit ging in juli 2018 worden uitbetaald.”

“Tot op heden, en ook nadat ik enkele reminders had verstuurd, heb ik nog steeds niets ontvangen. Ik ben te weten gekomen dat het Brusselse advocatenb­ureau Kairos, met advocaat Nicolas Van der Borght, de vereffenin­g zou afhandelen. Ik heb meester Van der Borght meermaals gecontacte­erd, maar ik krijg daar geen reactie.”

VUO liet Stijn in 2018 weten dat er weinig anders op zat, dan te wachten. Een vereffenaa­r heeft tijd nodig, om uit te zoeken of er middelen zijn om de schuldeise­rs terug te betalen. De belangrijk­ste schuldeise­rs, zoals de overheid en leverancie­rs, krijgen bovendien voorrang. De gewone burger, ook al is hij met velen, komt achteraan in de rij. Een antwoord waar Stijn het moeilijk mee had. Omdat we inmiddels twee jaar verder zijn, vroegen we daarom naar een stand van zaken.

 ?? FOTO BELGA ?? In 2018 ging het licht bij Belpower uit.
FOTO BELGA In 2018 ging het licht bij Belpower uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium