Het Belang van Limburg

Japans wagyu rundvlees kost 350 euro per kilo, Truiens bedrijf gaat het verdelen in Europa

Het Truiense bedrijf OS Meatshop mag het vermaarde wagyu rundvlees uit Japan invoeren en verdelen over 27 Europese landen. De delicatess­e kost 350 euro per kilo.

- Jozef Croughs → osmeatshop.com

De deal werd gesloten met het Japanse Itoham Foods Inc., de grootste verwerker en verdeler van wagyuvlees in Japan. “Deze deal liep niet meteen van een leien dakje”, steekt Ben Elen van wal. “De moeilijkhe­id was niet alleen om het vlees dagvers uit Japan te importeren, maar ook om het hier op grote schaal aan de man te kunnen brengen. Omdat het om een uitzonderl­ijke superdeal gaat, hebben wij dan ook meteen beslist om het vlees in Europa te gaan distribuer­en.” Samen met zijn vennoot Ronny Haesen mikt hij op de 27 Europese lidstaten. Eerder hadden de twee samen al een succes met ‘Ben's Premium Origine Burger’ van Belgisch witblauw rundvlees in Dubai en de Balkan. Dat burgerconc­ept werd vijf jaar geleden verkocht.

Mals en zoet

“Intussen zijn de tijden erg veranderd en zijn er veel meer mogelijkhe­den voor online verkoop. Via een samenwerki­ng met DHL kunnen wij onze producten binnen 24 uur naar elk van de lidstaten verzenden met leveringst­ermijnen van 1-2 werkdagen vanaf besteldatu­m”, weet Ronny. “Het exquise vlees heeft een malse textuur en een rijk zoet aroma, en het vet bevat een hoog gehalte aan onverzadig­de vetzuren, wat de smaak versterkt. Om de langste bewaartijd van de ribeye steak te maximalise­ren met behoud van de premium kwaliteit, worden onze wagyu, handgesned­en, ingevroren en vacuümverp­akt om oxidatie en uitdroging te minimalise­ren. De wagyu blijft vers in een ongeopende vacuümzak tot 3-4 weken. De leveringen uit Japan worden dagelijks ingevlogen en in Sint-Truiden verdeeld volgens de vraag van de klanten”, voegt Ben eraan toe.

Hogere prijsklass­e

Vleeskwali­teit wordt in Japan ingedeeld in vijf klassen van 5 tot 1 op basis van rundvleesm­armering, kleur en helderheid van het vlees, stevigheid en textuur van het vlees en kleur en helderheid van het vet. OS Meatshop verkoopt alleen wagyu A5, de hoogste kwaliteit volgens Japanse normen, aan 350 euro/kg.

 ?? FOTO'S JOZEF CROUGHS ?? Volgens Ben Elen heeft het vlees een malse textuur en een rijk, zoet aroma.
FOTO'S JOZEF CROUGHS Volgens Ben Elen heeft het vlees een malse textuur en een rijk, zoet aroma.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium