Het Belang van Limburg

Versluist eigenaar miljoenen uit Mega World?

-

RETAIL LIER

ACV Puls heeft het personeel van Mega World, de doorstart van Blokker België, gevraagd om de inkomsten in de winkels bij te houden en niet door te storten naar het hoofdkanto­or.

De vakbond heeft bovendien bij het parket maandag een klacht ingediend tegen de Nederlands­e eigenaar Dirk Bron, zo bevestigt ACV Puls. De christelij­ke bediendebo­nd riep zondag op om de winkels maandag dicht te houden. “Een aantal is dicht, maar er zijn er ook heel wat open”, aldus ACV Puls-secretaris Marc

Jacobs.

De vakbond vreest een leegroof van het bedrijf en maakt gewag van facturen vanuit Monaco. De bond riep het personeel op geen gelden meer door te storten aan het bedrijf. “Die oproep wordt goed opgevolgd. De klanten wordt gevraagd cash te betalen. Dat geld wordt door het personeel in verzekerde bewaring gehouden”, zegt de secretaris. ACV Puls zegt ook een klacht te hebben neergelegd bij het Antwerps parket tegen Dirk Bron, wegens onregelmat­igheden. De vakbond vreest voor de betaling van de lonen in oktober. Volgens Jacobs kreeg het personeel maandag een mail dat alle lonen worden betaald, maar de vakbond kreeg geen enkele garantie.

Tegen zusterkran­t De Standaard zegt de kersverse COO Rudy Claes na amper drie dagen nog geen helderheid te kunnen verschaffe­n. Verder staan er volgens hem tegenover de facturen uit Monaco reële leveringen. “Niet alles in Monaco is fraude. Als een trader zich daar huisvest, is dat zijn keuze.” Claes zegt nog dat het de bedoeling blijft “met dit bedrijf verder te gaan en 670 banen te redden”.

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? De vakbond ACV Puls vraagt geen inkomsten meer door te storten naar het hoofdkanto­or van Mega World.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR De vakbond ACV Puls vraagt geen inkomsten meer door te storten naar het hoofdkanto­or van Mega World.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium