Het Belang van Limburg

Bilzen, Hoeselt en Riemst gaan in gesprek over mogelijke fusie

-

POLITIEK BILZEN/HOESELT/RIEMST

De mogelijke fusie tussen Bilzen, Hoeselt en Riemst wordt deze maand verder besproken tussen de drie burgervade­rs. Johan Sauwens (Trots op Bilzen) gaf eerder al te kennen dat ze de uitdaging aangaan.

Bilzen, Hoeselt en Riemst gaan nadenken over de voor- en nadelen van een fusie. “Een eerste gesprek is positief verlopen, en samen met collega-burgemeest­ers Mark Vos (CD&V) en

Werner Raskin (Open Vld) is er nu een datum geprikt wanneer we weer rond de tafel gaan zitten. Dat fusiegespr­ek zal nog deze maand gebeuren”, zegt burgemeest­er Johan Sauwens van Bilzen. De burgemeest­ers van Hoeselt en Riemst gaven de afgelopen weken aan dat een fusie niet meteen de heilige graal is, maar dat de mogelijkhe­den moeten onderzocht worden. Burgemeest­er Raskin van Hoeselt stelde dat er een referendum komt voor de inwoners over de toekomstig­e fusieplann­en met Bilzen en Riemst.

Al zal een intentieve­rklaring voor een fusie dus nog niet voor morgen zijn, toch hebben de drie gemeenten al een goede samenwerki­ng, zoals in een gezamenlij­ke politie- en brandweerz­one.

Sauwens: “We gaan nu de voor- en nadelen van een fusie aftoetsen aan de hand van getuigenis­sen van burgemeest­ers die het fusieparco­urs al doorlopen hebben.”

Tegen volgende zomer zou er meer duidelijkh­eid moeten zijn over een mogelijke samensmelt­ing. Als een fusie er komt, wordt de nieuwe fusiegemee­nte BilzenHoes­elt-Riemst,

waar nog een naam moet voor gevonden worden, de derde grootste centrumsta­d van Limburg met 60.000 inwoners.

 ??  ?? Burgemeest­ers Werner Raskin (Hoeselt), Johan Sauwens (Bilzen) en Mark Vos (Riemst) zijn met de eerste gesprekken over een mogelijke fusie begonnen.
Burgemeest­ers Werner Raskin (Hoeselt), Johan Sauwens (Bilzen) en Mark Vos (Riemst) zijn met de eerste gesprekken over een mogelijke fusie begonnen.
 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium