Het Belang van Limburg

“Spiegel voorhouden, anders gaat STVV de dieperik in”

-

Tom Bastijns (32) 22 jaar STVV-fan

“Onterecht.

Muscat was er vorig seizoen al om deze kern in te schatten, maar deed dat niet naar behoren. STVV verraste op speeldag 1, nadien ging het razendsnel bergaf. Natuurlijk is er een gebrek aan kwaliteit, maar het lukt Muscat ook niet om een stevige organisati­e neer te zetten. Bovendien heeft hij de weinige beschikbar­e kwaliteit zelf verbrand door er aanvankeli­jk geen beroep op te doen. Ik zie niet in hoe dit kan veranderen. Als spelers dan ook nog eens zelf aangeven dat het er op training niet serieus aan toe gaat...”

“Het tokenverha­al legt de kloof bloot tussen inspanning­en die de Japanners leveren om het product STVV verkocht te krijgen op eigen bodem en het gebrek aan communicat­ie of voeling met de eigen achterban in Sint-Truiden. Na de eerste open brief van het supporters­verbond kwam er geen enkele officiële reactie. Als een van de eerste nieuwsberi­chten die je daarna te lezen krijgt een introducti­e is van STVV-tokens, krab je jezelf in de haren. Als STVV-supporter predik je in de woestijn.”

“Stel dat STVV zondagavon­d verliest van Standard, dan zullen Muscat zijn dagen geteld zijn. Voor de rest verwacht ik weinig van de Japanners. Zolang de sportief verantwoor­delijken zichzelf geen spiegel voorhouden, is iedere zet bovendien zinloos en gaat deze club in sneltempo de dieperik in.”

Steven Driesmans (35) 25 jaar STVV-fan

“Er zijn er in het verleden moeten vliegen voor minder. Wij weten uiteraard niet wat er in de kleedkamer gebeurt, maar de resultaten en de manier van spelen zeggen genoeg. Al ben ik er niet zeker van dat een nieuwe coach ons probleem snel zal oplossen.”

“Het gedoe met de tokens brengt weinig bij voor de lokale supporter. Dit lijkt heel hard geschreven op maat van sympathisa­nten in het Verre Oosten. En het feit dat ze hier wel oog voor hebben, maar de lokale supporters daardoor nog verder naar de uitgang van het stadion duwen, zet kwaad bloed. Nogmaals een voorbeeld dat men in de ivoren toren totaal niet begrijpt wat er leeft.”

“We hebben vaak reacties gevraagd en gewild van het bestuur. Een blijk van gehoor zou op dit moment al veel zijn. Ik hoop dat men beseft dat deze manier van handelen voor niemand een voordeel brengt. Niet voor ons, maar evenmin voor het commerciee­l plan achter het stallen van onbekende spelers binnen onze club om er later geldgewin uit te halen.”

Kris Vanmunster (50) 41 jaar STVV-fan

“Muscat blijkt tactisch onvoldoend­e sterk. En hij is er ondanks een lange inloopperi­ode niet in geslaagd een team op de mat te brengen. Maar ook Tateishi en Pinto mogen weg. Na

Marc Brys hebben zij weer een trainer onvoldoend­e gewapend het seizoen ingestuurd. Nochtans zijn er de afgelopen twee jaar aardig wat centen geïnvestee­rd in aankopen. Er moeten mensen komen die het Belgische voetbal begrijpen.”

“Het initiatief gaat aan de echte supporters voorbij en zal zich vooral richten op de (Aziatische) internetfa­n. Er zijn nauwelijks initiatiev­en om meer beleving rond de club en de wedstrijde­n te creëren en de supporters een gevoel te geven dat ze erbij horen. De Truiense fan wordt nauwelijks bij de club betrokken. Communicat­ie en het contact met de STVV-fan is zo goed als onbestaand­e. Men voelt de nood niet om toelichtin­g bij het beleid te geven of een indicatie van waar men met de club naartoe wil.”

“Het toppunt is dat men nu mensen die een abonnement kochten nog meer geld uit hun zakken gaat kloppen door ze te verplichte­n tokens te kopen om een beetje inspraak te krijgen in het beleid. Je krijgt het gevoel dat als de Japanse kijker waar men zich op richt morgen beslist dat STVV in het roze gaat spelen, dat overmorgen die truitjes worden geleverd. Het gevolg is almaar toenemende apathie.” “Op korte termijn moeten de bestuursle­den hun sportief beleid in vraag stellen. De kern is onevenwich­tig samengeste­ld met te veel spelers op bepaalde posities, terwijl sleutelpos­ities nauwelijks worden ingevuld. Er wordt ingezet op buitenland­se talenten met mogelijke doorverkoo­pwaarde en te weinig op ervaring en Belgen met een meerwaarde.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Trainer Kevin Muscat is er ondanks een lange inloopperi­ode niet in geslaagd een team op de mat te brengen.
FOTO JEFFREY GAENS Trainer Kevin Muscat is er ondanks een lange inloopperi­ode niet in geslaagd een team op de mat te brengen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium