Het Belang van Limburg

Bergs debuteert op hoofdtabel: “Geluk bij een ongeluk”

- Johan Mulders

TENNIS

EUROPEAN OPEN ANTWERPEN Dinsdag speelt Zizou Bergs (ATP-528) tegen de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP-45) in Antwerpen zijn allereerst­e wedstrijd op de hoofdtabel van een ATPtornooi. “Dit is een heel grote verrassing en een geluk bij een ongeluk,” beseft de 21-jarige Peltenaar.

Voor Bergs is het al de vierde deelname aan de European Open in Antwerpen. De voorbije jaren kende hij weinig geluk met de loting en sneuvelde hij in de kwalificat­ies onder meer tegen Tsitsipas en Herbert. In 2018 beleefde Bergs een topjaar en bereikte hij zijn hoogste ranking: 386. De voorbije jaren loopt het iets minder vlot. “In 2019 geraakte ik door een enkelbless­ure in een vicieuze cirkel van lichamelij­ke kwaaltjes. Om er zowel mentaal als fysiek weer bovenop te geraken, verhuisde ik zelfs tijdelijk naar Barcelona. Al die harde trainingsa­rbeid rendeerde, want 2020 begon veelbelove­nd, maar toen brak corona uit. Weer pech.”

De afgelopen maanden wisselde Bergs minder goede met sterke prestaties af op het Belgian Circuit. “In de Belgische tornooien hebben we vooral een aantal dingen uitgeprobe­erd en de resultaten waren minder belangrijk. In Antwerpen kwamen er onverwacht twee plaatsen vrij omwille van Covid-19. Zo moet Ruben Bemelmans forfait geven. Heel spijtig voor hem. Donderdag kreeg ik het goede nieuws te horen. Tennium, de organisato­r, steunt mij en daarom gaven ze wellicht de voorkeur aan een jonge belofte. Maandagavo­nd moest ik wel nog het resultaat krijgen van mijn tweede coronatest. Dat was nog even stressen.”

Voor de wedstrijd zelf heeft Bergs minder stress. “De voorbije weken heb ik stevig getraind. Nu is het vooral zaak om uitgerust aan de partij te beginnen. Het vertrouwen is er. Ik ga mijn eigen spel trachten te spelen. Deze topmatch kan mijn carrière misschien een nieuwe boost geven”, hoopt de Limburger. Landgenoot Kimmer Coppejans (ATP-172) heeft de eerste ronde op het tennistorn­ooi in Antwerpen alvast niet overleefd. Hij moest in twee sets zijn meerdere erkennen in Ugo Humbert (ATP-38).

→ Zizou Bergs speelt de tweede match vanaf

18.30 uur op center court.

 ?? FOTO RR ?? De afgelopen maanden wisselde Bergs minder goede met sterke prestaties af op het Belgian Circuit.
FOTO RR De afgelopen maanden wisselde Bergs minder goede met sterke prestaties af op het Belgian Circuit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium