Het Belang van Limburg

Huilende Tristan stuurt Roy naar huis

-

Loonwerker Tristan uit Ellikom kreeg het maandagavo­nd even te kwaad toen hij aan de zijde van Dina Tersago moest onthullen met welke twee jongens hij verder wou in Boer Zkt Vrouw: Roy, Steffe of Lucas? Op het moment dat hij de naam van de afvaller moest geven, barstte hij in tranen uit.

Dat het een moeilijke beslissing zou worden, werd eerder die dag aan de ontbijttaf­el al duidelijk.

Mama Mireille kwam poolshoogt­e nemen en merkte dat haar zoon veel stiller was dan gebruikeli­jk. “Tristan is stoer en gaat er altijd vol voor, maar heeft ook een klein hartje”, vertelde ze. “Dat hij het moeilijk heeft, is zwaar om te zien. Als mama wil je je kind troosten.” Toen de gasten van tafel waren gegaan, speelde Tristan open kaart. “Er is een leuke klik met Lucas”, vertelde hij. Maar Mireille zag haar zoon liever kiezen voor Roy. “Als ik mijn voorkeur mag uitspreken, dan is het Roy. Een stil, zacht karakter en een jongen die het echt meent met u.” Waarop Tristan repliceerd­e dat hij de band die hij had met Lucas, niet had met Roy. “De band met Roy is louter vriendscha­ppelijk. Lucas is een boerenzoon, en het is leuk dat we dezelfde passie kunnen beleven. Met Steffe kan je toffe dingen doen, maar ik krijg geen hoogte van die jongen.”

Riskant

Hoe zwaar het keuzemomen­t was, bleek later toen Dina Tersago op de boerderij verscheen. Tristan hield zich sterk, maar vlak voor hij de naam van de afvaller moest opgeven, kon hij zijn tranen niet meer bedwingen en stokte zijn adem. Toen Tristan de naam van Roy niet over zijn lippen kreeg, wist Roy blijkbaar al hoe laat het was. Ook hij hield het niet droog, en werd getroost door de anderen. Nadat Tristan zich herpakte, bleef het moeilijk om zijn emoties onder controle te houden. Hij wou de opnames zo snel mogelijk afronden. Een afscheidsk­nuffel met Roy kon er nog net vanaf. Dina wou nog doorvragen, maar Tristan verhinderd­e dat. “Ik denk dat alles is gezegd”, snikte Tristan die gebaarde naar de cameraploe­g dat ze moesten stoppen. Door Lucas niet naar huis te sturen, neemt Tristan een riskante beslissing. De voorbije weken werd duidelijk dat Tristan Lucas wel ziet zitten, maar Lucas kijkt de kat uit de boom. Voor hem moet liefde geleidelij­k groeien. Ook toen Tristans moeder Mireille hem vroeg hoe het zat met zijn gevoelens, ontweek hij de vraag. “Ik kan er geen antwoord op geven. Zoiets duurt even bij mij”, klonk het.

BOER ZKT VROUW OUDSBERGEN

Geen keuzemomen­t nodig

Bij de andere boeren liggen de kaarten compleet anders. Bij varkensboe­r Bart was er zelfs geen keuzemomen­t meer nodig. Hij is duidelijk verliefd op Céline, en dat was de andere logees Dagmar en Lotte ook opgevallen. “Omdat we merken dat er toch wel iets is naar Céline toe, willen we hen graag de ruimte geven. Want zolang we hier nog met drie zijn, kunnen Bart en Céline zelf niet echt uitdoktere­n wat ze juist voelen”, klonk het. “Céline is in onze ogen de vrouwelijk­e versie van Bart. Ze hebben enorm veel raakvlakke­n. Om het te kunnen laten werken tussen hen, denken wij dat het beter is dat wij naar huis gaan zodat ze met niemand anders rekening moeten houden. We hopen echt dat het iets gaat worden.”

 ?? FOTO VTM ?? Tristan kan zijn tranen niet bedwingen bij het keuzemomen­t.
FOTO VTM Tristan kan zijn tranen niet bedwingen bij het keuzemomen­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium