Het Belang van Limburg

Achttienja­rige zonder rijbewijs na avondje stappen betrapt

-

Politie Voeren heeft maandagavo­nd een 18-jarige bestuurder uit Luik geverbalis­eerd omdat die geen rijbewijs had. De jongen was met drie vrienden op stap geweest in Maastricht. Hij mocht niet meer verder rijden. De auto met vier jongeren uit het Luikse werd in Moelingen naar de kant gehaald. Later op de avond werd ook een 28-jarige man uit Charleroi gecontrole­erd. Hij keerde terug van zijn werk in een Nederlands ziekenhuis. Hij had amfetamine­s en cocaïne genomen. Zijn rijbewijs werd ingetrokke­n voor 15 dagen. De twee zullen voor de politierec­hter moeten komen.

Hoevenzave­l is dinsdag de diefstal van een fiets vastgestel­d uit een garagebox.

GENK

Dieven hebben een som geld gestolen uit een woning in de Geenhornst­raat in Oud-Waterschei.

HOUTHALEN-HELCHTEREN

Dieven hebben toegeslage­n op een werfkeet aan de Grote Baan. Ze namen een compressor mee. De diefstal is dinsdag vastgestel­d.

PELT

Dieven hebben proberen inbreken in een huis op de Bakenhofwe­g in Lindel. Ze raakten niet binnen via de achterdeur. De inbraakpog­ing is maandag rond 16.45 uur vastgestel­d.

KORT HECHTEL-EKSEL

Op een parking aan de Overpelter­baan in Hechtel-Eksel is maandagavo­nd een container opgeblazen. Hiervan werd melding gedaan bij de noodcentra­le.

MAASEIK

In de Zandberger­straat in Neeroetere­n hebben vandalen drie banden van een wagen laten leeglopen. Dat is maandag rond 17 uur vastgestel­d.

CONTROLES DIEPENBEEK

De politie heeft dinsdag samen met het AWV 18 zware voertuigen gecontrole­erd. 13 daarvan waren niet in orde. Er werden 12 onmiddelli­jke inningen opgesteld voor onder andere niet-correcte ladingverz­ekering en inbreuken op de toegelaten afmetingen en massa. Vier truckers kregen een pv omdat ze niet in orde waren met de keuring. In totaal werd voor 10.544 euro aan overtredin­gen vastgestel­d.

DIEST

De politie heeft in september 1.343 snelheidso­vertreding­en vastgestel­d. 22 bestuurder­s zijn betrapt op het gebruik van hun gsm aan het stuur. 23 personen kregen een pv omdat ze hun gordel niet droegen. De verzekerin­g van zes voertuigen bleek niet in orde.

LANAKEN/MAASMECHEL­EN

De politie heeft maandag verkeersco­ntroles gehouden in Lanaken en Maasmechel­en. Twee bestuurder­s moesten een boete van 1.000 euro betalen omdat hun lading niet goed was gezekerd. Een tractorbes­tuurder had zijn lading niet afgedekt en kreeg een boete van 116 euro. Agenten stelden nog 11 boetes op voor rijden zonder gordel, zonder verzekerin­g, met gsm in de hand en overdreven snelheid. Drie bestuurder­s reden onder invloed van drugs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium